Магазини
якісного спорядження

Кращі гірськолижні курорти України

Читачеві, важливо! Магазин Extrem Style не займається організацією турів, стаття носить суто інформаційний характер.

Складно уявити собі повноцінний зимовий відпочинок без катання на лижах чи сноуборді. Для любителів активного відпочинку гірськолижні курорти зі спеціально облаштованими трасами - ідеальне місце для отримання заряду бадьорості та адреналіну на свіжому повітрі. Зовсім не обов'язково чекати відпустки, щоб відправитися відпочивати за кордон. Багато гірськолижних курортів України надають високоякісні траси для спуску, розвинену інфраструктуру і якісний сервіс. Можна не витрачатися на дорогі путівки в далекі гори і вибрати гірськолижний курорт в Україні, що відповідає світовим стандартам.

Буковель - найпопулярніший лижний курорт в Україні

Найбільшим, інфраструктурно-розвиненим і вражаючим місцем для лижного відпочинку є високогірне селище Буковель, розташоване біля підніжжя гори Буковель, неподалік від села Поляниця, в 100 км на південний захід від м Івано-Франківська.

Лижний курорт України - фото Буковель

Тут обладнано 62 сертифікованих траси всіх рівнів складності, протяжністю від 300 до 2350 метрів. Загальна протяжність трас - 55 км. Вони яскраво ілюміновані, що дозволяє комфортно кататися в темний час. Деякі витяги мають спеціальне покриття, що відштовхує бруд і вологу. Сніжне покриття відмінно зберігається з грудня по кінець квітня. Вартість квитка:

  • для одного підйому - 290 грн;
  • три години катання, з моменту покупки квитка - 585 грн;
  • півдня - 770 грн;
  • один день - 1120 грн;
  • п'ять днів - 4425 грн.

Гірськолижні курорти України - фото Буковелі

Для проживання туристів на території комплексу побудовано сім готельних комплексів, з номерним фондом на 1500 ліжко-місць. Розміститися можна в окремих 4-зіркових і 5-зіркових віллах- шале. Апартаменти класу «люкс», за умови раннього бронювання можна орендувати взимку від 1000 до 6000 гривень. Номер класу «стандарт» коштує від 400 гривень. При бронюванні за кілька місяців надається знижка від 10 до 30%.

Туристи можуть скористатися висококласним сервісом - орендувати необхідне спорядження, найняти професійного інструктора для індивідуального або групового навчання. До послуг відпочиваючих туристів:

  • безліч ресторанів з місцевою кухнею;
  • розважальні центри;
  • СПА салони;
  • лазні, сауни;
  • фітнес-зали;
  • спеціальні гірськолижні школи для дітей;
  • аніматори.

Кожен турист зможе знайти собі найбільш підходящий варіант, як для житла, так і для дозвілля. Нудно в Буковелі не буває навіть самим завзятим тусовщикам - багато ресторанів, бари і дискотеки не зачиняються до ранку. Середня вартість чека в ресторані - близько 750 гривень.

Подивитися веб камери на Буковелі можна тут.

Селище Славське - відмінне місце для лижного відпочинку

В добірку кращих місць для зимового відпочинку входять лижні курорти України, що становлять гідну альтернативу дорогої Буковелі. Сюди, однозначно, відноситься селище Славське, розташоване в Сколівському районі Львівської області. Цей курорт доцільно вибрати для туристів, які хочуть навчитися кататися на лижах, і для відпочинку з дітьми. Це справжнє зимовє містечко, що пропонує своїм відвідувачам широкий спектр послуг:

  • канатні дороги;
  • різноманітні траси для всіляких видів зимового спорту;
  • зимові атракціони;
  • комфортабельні готелі для розміщення.
  • Тут розміщено 12 лижних трас з різним ступенем складності загальною протяжністю 2200 м. Найпопулярніше місце для спуску - гора Тростян (1232 м), що має схили різної складності і довжини. Працюють сім бугельних підйомників і один крісельний підйомник. Денний абонемент на (бугель) - 380-480 грн, крісельна дорога в дві сторони - 180-210 грн. Вартість чотирьох підйомів на підйомнику бугеля - 150 грн.

Лижний відпочинок в Україні - Славське

Новачкам і дітям слід починати осягати ази гірського катання з «Долини чайників» - невисокого схилу, призначеного для навчання. Для досвідчених лижників є траси підвищеної складності. У селищі Славське на належному рівні розвинена розважальна інфраструктура - боулінг центри, дискотеки, численні ресторани і бари.

Варіанти проживання - на будь-який смак і бюджет. У Славському і в прилеглому селі Волосянка пропонуються туристичні садиби різного рівня комфорту - більше 70 варіантів для проживання, які приймають відпочиваючих за цілком помірну плату. Вартість житла в приватних садибах починаються з 100 грн на добу, в готелях - 350-400 грн за ніч. Для самого вигідного бронювання житла, дату поїздки плануйте заздалегідь.

Курорт «Драгобрат»

Вибираючи гірськолижні курорти в Україні з тривалим лижним сезоном, багато туристів відвідують курорт «Драгобрат» - високогірна гірськолижна база України, розташована в Карпатах на висоті 1400 метрів над рівнем моря. Гірськолижний комплекс розташований в 9 км від автомагістралі Ужгород-Івано-Франківськ, в 18 км - від селища Ясиня. Завдяки значній висоті, унікальному рельєфу і клімату, тривалість лижного сезону становить сім місяців - необмежена кількість снігу є з листопада по травень.

Відпочинок на лижах в Україні - Курорт Драгобрат

Ще одна безумовна перевага лижного відпочинку тут - наявність 16 спускових трас, довжиною до 2 кілометрів, з різним рівнем складності. Працюють бугельні, крісельні підйомники і один навчальний мультиліфт.

  • Бугельний підйомник - від 50 гривень за підйом.
  • Один підйом на крісельному підйомнику обійдеться від 100 гривень.
  • Абонемент на 50 підйомів обходиться від 800 до 1200 гривень.

Відпочиваючим туристам пропонуються траси з трамплінами, спеціально обладнані для фрістайлу та міжнародних спортивних змагань. Для бажаючих навчитися кататися, працює спеціальна навчальна школа. Експрес навчання, терміном на 2-3 дні, дозволяє придбати базові навички їзди на лижах та сноуборді. Підйомники, через відсутність освітлених трас, функціонують з 9 до 18 годин. Туристи можуть розміститися в готелі, з будь-яким рівнем комфорту. Вартість проживання за двомісний номер - від 300 грн на добу.

Подивитися онлайн веб камери на Драгобраті можна тут.

Курорт «Верховина»

Для туристів, які обирають лижні курорти України, що мають доступні цінові розцінки на житло, спортивні та розважальні послуги, курорт «Верховина», розташований в серці українських Карпат - оптимальний варіант. Відстань до Івано-Франківська - 120 км. У 30 км від «Верховини» знаходиться місто Ворохта, де зупиняються поїзди «Київ - Рахів» та «Львів - Рахів».

Гірськолижна траса в районі гори Пушкар, протяжністю 380 метрів, має середній рівень складності катання. Вартість одного підйому на підйомнику бугеля - 20 гривень. Сніговий покрив стійко тримається з грудня по березень. Туристам, котрі збираються на відпочинок на цей курорт взимку, слід врахувати, що лижні траси штучно не освітлюються, кататися безпечно можна тільки протягом світлого періоду доби.

Для житла є кілька готелів, з непоганими умовами проживання. Вартість проживання в готелі «Коруна» - від 820 гривень на добу, в «Закрут» - від 500 гривень на добу. Оселитися можна і в приватному секторі - на вибір велику кількість садиб. Варіанти для харчування - невеликі ресторани і кафе при готелях, кафе «Згарда», ресторан «Бабай», «Повниця», «Дивосвіт», що пропонують шикарне меню за доступними цінами. Перекусити можна і в вуличних наметах, розташованих біля підніжжя схилу.

Ви увійшли як