Магазини
якісного спорядження

З яких матеріалів шиють рюкзаки. Огляд популярних тканин

Мабуть, у кожної сучасної людини є рюкзак. Це невід'ємний атрибут мандрівників, туристів, так і простих працівників, які часто бувають у відрядженнях або роз'їздах. Для того щоб його вибір був практичним, надійним і довговічним, необхідно знати, з чого шиють рюкзаки.

Важливість правильного вибору

Щоб обраний рюкзак прослужив максимально довго і не порвався, необхідно знати, з якої тканини шиють рюкзаки, який матеріал використовується для підкладки, верхній частині і який використовується тип фурнітури.

Міцність, як гарант надійності

Перше, на що варто звернути увагу, так і це на міцність матеріалу, який використовувався при пошитті рюкзака. Варто погодитись, що порвавши рюкзак з речами на 30 кг в лісовій глушині, приємних відчуттів буде мало. Сьогодні найбільш міцна тканина для пошиття рюкзаків представлена ​​в двох варіантах: Oxford і Cordura. Природно, це синтетичні матеріали, але брезент або ж інші натуральні аналоги вже не актуальні при пошитті рюкзаків, так як рівень їх практичності і надійності вже залишає бажати кращого.

Показник міцності має своє маркування den або великою літерою D. Чим більше даний індекс, тим товщі нитку використовувалася при пошитті обраного рюкзака, відповідно, щільність і міцність такої моделі буде краще.

Матеріал Cordura (кордура)

Даний матеріал був розроблений компанією DuPont, яка в світі також відома, як розробник стільникових і мобільних телефонів. Рюкзак з матеріалу кордура був розроблений через потреб армії, матеріал використовувався як для пошиття одягу, так і другорядного військового спорядження.

Матеріал Cordura - Тканина для пошиву рюказків - фото

Особливість даного матеріалу полягає в використанні скручених і нарізаних волокон. Іноді до складу можуть додавати бавовна, через якого структура може мати шорсткою поверхнею. Така особливість підвищує стійкість матеріалу до зносу, розриву, стирання. Це кращий матеріал для рюкзака в дощову погоду, так як кордура має водовідштовхувальне просочення.

Переваги кордура

  • Матеріал може бути різної щільності;
  • Привабливий зовнішній вигляд;
  • Згодом не змінює свою структуру і зовнішній вигляд;
  • Відмінні водовідштовхувальні характеристики.

Матеріал Oxford

Даний матеріал також характеризується нейлонової основою, такий матеріал рюкзака при зіставленні з вище описуваних аналогом буде тонше, але легше. Його відмінна риса полягає в переплетенні рогожка. Сучасний рюкзак з тканини Оксфорд характеризується легкістю і міцністю. При цьому його вартість знаходиться на прийнятному рівні.

Метеріал Oxford - тканина для пошиву рюкзака - картинка

Переваги тканини Oxford

  • Ідеальне співвідношення ціни і якості тканини;
  • Стильне дизайнерське виконання (поверхня має блискучою і гладкою структурою);
  • Відмінні показники термічної стійкості, матеріал не змінює свою структуру, як в спекотну жару, так і при морозах;
  • Чи не пропускає вологу.

Поліестер

Це ще один різновид синтетичної тканини, яка використовується при пошитті рюкзаків. Вибираючи рюкзак з нейлону або поліестеру, багато заходять в глухий кут. Як правило, поліестер зверху покривається полівінілхлоридом, що надає підсумкового виробу додаткову вологостійкість і міцність. Також може додаватися бавовна, сприяє більш м'якій структурі матеріалу.

Матеріал Поліестр для пошиву рюказаків - фото

Переваги поліестеру

  • Бюджетний і найлегший варіант тканини;
  • Стійкий до впливу негативних температур;
  • Миттєво висихає;
  • При впливі променів ультрафіолетового спектра не змінює своїх характеристик;
  • Чи не розтягується і не деформується.

Сподіваємося, тепер ви знаєте, з якого матеріалу шиють рюкзаки, і який саме варіант буде найбільш оптимальним саме у вашій ситуації.

Ви увійшли як