Магазини
якісного спорядження

Як вибрати туристичний рюкзак

Як вибрати туристичний рюкзак? Перше і важливе питання перед великою подорожжю. Для туриста, що вирішив відвідати дикі, непрохідні ділянки лісу або гір - в деяких випадках аксесуар стає "паличкою виручалочкою". Ми розглянемо як зібрати туристичний рюкзак і всі види призначені для далеких походів.

Види туристичних рюкзаків

Гірськолижні туристичні рюкзаки. Цей рюкзак розроблений з урахуванням подальшого транспортування екіпіровки альпініста, сноубордиста або лижника-фрірайдера. Вони оснащені додатковим жорстким каркасом, щоб мінімізувати навантаження на спину. Їх інша назва "штурмові рюкзаки", адже цільове призначення даного туристичного рюкзака підкорення вершин і складні сходження.

Як вибрати туристичний рюкзак фото

Похідні рюкзаки. Це перша асоціація, яку представляють всі люди при фразі "туристичний рюкзак". Обсяг такого рюкзака становить не більше 50 літрів. Головна особливість похідного рюкзака - зручна і міцна спинна конструкція. Основне правило при носінні похідного рюкзака не "перевантажуватися", так як це може створити непридатні для сходження умови.

Похідний рюкзак фото

Велосипедний туристичний рюкзак. Невеликий обсяг до 15 літрів дозволяє подорожувати на велосипеді на будь-якій бажаній швидкості. Подібний рюкзак призначений для перевезення води, запчастин, додаткового спорядження велосипедиста.

Велосипедний туристичний рюкзак фото

Визначте мету туристичного рюкзака і тоді будете розуміти, як його вибрати саме для вашого випадку.

Огляд туристичних рюкзаків

В каталозі Extremstyle ви знайдете всесвітньо відомі бренди: VAUDE, Tatonka, The North Face, Osprey, Deuter. Найбільша кількість рюкзаків представлена від бренду VAUDE. Ми розглянемо кращі туристичні рюкзаки, які підійдуть для походів в ліс, гори, і в якості зручного туристичного аксесуара.

Туристичний рюкзак Tatonka Bizon 90 вважається однією з найбільш популярних моделей, адже цей бренд завоював свою довіру серед туристів завдяки неймовірній якості, створеної для довгих походів. Символ бренду двічі згадується в його назві, так як слово "tatonka" з мови стародавніх індійців перекладається, як "бізон".

Туристичний рюкзак фото

Обсяг рюкзака становить 100 літрів, і призначений для вантажу до 25 кг. Якщо вам потрібна надійна модель для альпінізму або перебування понад тиждень у лісі, біля океану, поході - це однозначно ваш вибір. Також ви знайдете зручні відсіки для додаткового спорядження у вигляді льодорубів, бічних кишень для води, переднього відсіку, щоб покласти туди карту, компас і ліхтар.

Які необхідні речі для походу

Ще одна універсальна модель для походів бренду DEUTER, була розроблена спеціально під специфіку місцевості України і Росії. Завдяки цьому турист може переносити велику кількість речей, а зручний анатомічний пояс Vari Flex і X-подібний каркас не травмує спину, незважаючи на тяжкість вантажу мандрівника. Також в комплекті ви отримуєте вбудований чохол, що захищає від дощу, а також безліч додаткових відсіків. Носіть з собою сокиру, льодоруб або будь-який інший інвентар.

Мабуть, кращий туристичний рюкзак для жінок на сьогодні - Osprey Aura AG 50. Творці бренду дійсно подбали про своїх шанувальників і придумали революційний спосіб забезпечити комфорт. Вентильований пояс не тільки зручно фіксує рюкзак, а й дозволяє переносити будь-які тяжкості туриста. Обсяг цього туристичного рюкзака - 50 літрів. Жінкам особливо припаде до смаку лаконічний дизайн і приємний базовий колір оформлення.

Жіночий туристичний рюкзак фото

Як правильно носити туристичний рюкзак

Найбільш поширена помилка при носінні туристичного рюкзака, коли турист намагається різко закинути його на спину. Так ви можете тільки підірвати своє здоров'я перед походом. Те, як ви розподілите речі в туристичному рюкзаку - вплине на подальший комфорт. Головне, розподілити найбільш важкі речі ближче до спини. Для наочності зверніть увагу на картинку нижче.

Як правильно збирати туристичний рюкзак

Що заплановано з інвентарю для походу і має вплинути на те, який туристичний рюкзак вам вибрати. Бажаємо вам незабутньої подорожі і сотню нових вражень!

Ви увійшли як