Магазини
якісного спорядження

Як вибрати термошкарпетки для зими

Головне, щоб було тепло - ось з такого девізу варто починати цю пору року. Однією зі складових вашого капсульного гардероба взимку просто зобов'язані стати термошкарпетки.

Що таке термошкарпетки: розкриття поняття

Майже всі чули про термобілизну, але що таке термошкарпетки? Термошкарпетки - це шкарпетки виготовлені зі спеціальних синтетичних волокон. Володіють різним ступенем повітропроникності, відведенням вологи і збереженням тепла.

як вибрати термошкарпетки для зими

! Якщо ви спортсмен, і в цілому проводите активно час, то краще забудьте про шкарпетки "cotton". Їх особливість, що вони на 100% вбирають вологу, а не відводять її.

Спочатку термошкарпетки були придумані для лижників, сноубордистів, тенісистів. Цей сучасний вигляд аксесуара повинен включати в себе антибактеріальні властивості. Якісні термошкарпетки володіють певним відсотком синтетики, чим він вищий - значить підходить для більш активного спорту.

Процентне співвідношення синтетики:

  • 100% синтетика - екстремальні види спорту (гори, печери, дикі незаймані місцевості);
  • 80/20% - гірськолижний спорт (лижі, сноубординг, ковзани);
  • 70/30% - трекінг;
  • 50/50% - спорт;
  • менше 50% - повсякденна носка;

Термошкарпетки придатні для повсякденного носіння, занять спортом, зимових видів спорту, літнього відпочинку, активного туризму.

Щоб знайти якісні термошкарпетки, звертайте увагу на моделі з властивостями acryl, coolmax, nylon, polartec. Або ж термошкарпетки із овечої вовни wool, з вовни альпаки - alpaca, поєднання штучних волокон з бавовною.

 Особливості синтетичних матеріалів

Матеріал для термоносків

  • Nylon - легкий, зносостійкий вид тканини, яка легко стирається і володіє повітронепроникним ефектом.
  • Stretch Nylon - він же еластичний нейлон, волокна якого переплетені для досягнення особливої ​​ступеня еластичності.
  • Acryl - швидкосохнуча і міцна тканина, яка важко пропускає воду.
  • Поліестер - штучна тканина з водовідштовхувальними, зносостійкими, еластичними властивостями, яка виготовляється з поліефірних волокон.
  • 4-Channel Polyester - загальноприйнятий термін високотехнологічних 4-канальних волокон. Відмінний матеріал, який відводить вологу і володіє високими абсорбуючі властивості.

Властивості вовни

Властивості вовни для термонсків

Wool - овеча шерсть особливо хороша для зимового періоду. Вона підтримує температуру тіла

Alpaca - по-справжньому розкішна тканина, завдяки волокнам. Вона міцніше, тепліше вовни овечки.

Розроблені волокна термоносков

  • Coolmax - один з найбільш відомих властивостей волокон, що добре відводить піт, завдяки цьому видові тканини ви гарантоване не замерзнете взимку.Волокно Coolmax для темоносків
  • Hollofil Polyester - вид волокна, який дозволяє шкірі "дихати", завдяки воздухонепроціемим властивостями не пропускає холодне повітря.
  • Thermolite - синтетичне волокно розроблене для спортивного одягу. У ньому є особливість у вигляді регулятора температурного режиму. Також швидко сохне і добре тримає форму після прання.
  • Lumiza Acrylic - акрилове волокно, яке має особливі властивості не пропускають "отруйні речовини". Мікропори розсіюють воду по всій поверхні виробу завдяки розсіюванню випарів.
  • Lycra - синтетичне волокно винайдене фірмою DuPont. Було розроблено спеціально для термобілизни і термоносков, також має високу растягіваемость тканини в кілька разів. Шкарпетки з спандекса ідеальні для літа, так як дозволяють пропускати повітря.
  • Wonder ~ Wick - система, що дозволяє "управляти" вологістю в термоноском, завдяки ній ваші ноги можуть надовго залишатися сухими.
  • Outlast - цей вид тканини призначений для запобігання від переохолодження та перегрівання. Thermolite - революційний матеріал серед синтетики, відомий завдяки високим властивостям терморегуляції і тонкими волокнами. Додатково потрібно дивитися на наявність мембрани Gore-Tex (повітро і влагопроницаемости), це є істотним плюсом при покупці.
  • Мембрана Gore-Tex для термоносків

Цікавий факт: в Новій Зеландії ви можете придбати термошкарпетки із овечої вовни, які офіційно вважаються кращими в світі. Називається подібна пряжа Merino Wool.

Термошкарпетки із овечої вовни

До речі, термошкарпетки не потрібно носити "правильно", а просто як звичайне натільну білизну (що прилягає прямо до шкіри).

Як вибрати термошкарпетки для зими: робимо вдалу покупку

У холоднішу пору року, другий за ступенем необхідності покупки після шапки це термошкарпетки. Адже потрібно убезпечити себе від хвороб, холодів і різких перепадів температур. В екстремально холодні місяці, такі як січень, лютий особливо важливо обзавестися парою термоносків.

При виборі подібного натільної білизни орієнтуйтеся на склад. Кращим вважається синтетична складова з вовною. Ми б радили придбати термошкарпетки з вовни мериноса. Вони якісні, влагоотводящие і дозволяють зберігати тепло при -20 до -25. Ще радимо звернути увагу на вироби з овечої вовни.

Не варто думати, що зробивши цю покупку, вона стане придатною тільки для зими. Особливість термоносков в здатності тримати ваші ноги в прохолоді і не допускати підвищеного потовиділення і в літню пору року.

Як вибрати термошкарпетки на Extremstyle?

Щоб вибрати термошкарпетки на Extremstyle, варто почати з перегляду брендів, яких ви легко можете знайти в каталозі. У самій назві ми розмістили їх призначення (лижні, сноубордичні, туристичні, тенісні).

Термноноскі на Extremstyle

Для повсякденного носіння ми б радили звертати увагу на бренди Odlo, Asics, RYWAN. А щодо гірськолижних видів спорту, це, безумовно, Rossignol, HEAD.   Бажаємо приємних покупок і тримайте ноги в теплі!

Ви увійшли як