Магазини
якісного спорядження

Як вибрати кросівки для бігу

Похід в спортзал починається з мук вибору як вибрати кросівки для бігу. У цій статті ми розглянемо найбільш відомі бренди, і дізнаємося які краще вибрати кросівки для бігу.

Вибір кросівок для бігу

Вибір кросівок для бігу

Для спортсменів, і тих, хто в пошуках якісного взуття - вибір кросівок дійсно цікаве завдання. В першу чергу, кросівки не повинні відчуватися при інтенсивних заняттях в залі. Також завдяки якісним кросівкам ви не отримаєте неприємні бонуси у вигляді шишок на пальцях, опухлих ніг або навіть плоскостопості.

Кросівки повинні бути:

  • Зручними (не тиснути);
  • Стильними (надихати);
  • Відповідати загальним вимогам (хороша амортизація, правильна підошва, якісний матеріал);

Вузька і широка стопа: тип пронації

Ви напевно в курсі, що при бігу нога збільшується в розмірі (злегка опухає). Відповідно, для володарів широких стоп вузькі кросівки стануть каторгою. Обов'язково приміряйте кросівки і уточніть у консультанта наскільки буде комфортно саме вам. Це перше, що потрібно знати, якщо думаєте про те як підібрати кросівки для бігу. У статті далі ви дізнаєтеся як визначити свій тип пронації.

Тип пронации при виборі кросівок

Нейтральна пронація це інша назва "нормального" прогину стопи. Коли на ноги рівномірно розподіляється навантаження. Для такого типу підходять кросівки типу support (середній контроль пронации).

! Самостійно визначити особливість своєї стопи можна намочивши ногу і вставши на аркуш паперу. Потім постійте пару хвилин і обведіть свій слід. Також обов'язково зробіть виміри своєї ноги, якщо плануєте замовляти кросівки без примірки. Наочно на зображенні нижче.

Як визначити розмір ноги для кросівок

Якщо у вас надмірна вага або плоскостопість, бажано вибирати кросівки з амортизаторами під п'ятою або носком. Людям схильним до гіперпронаціі (коли стопа завалюється всередину) також часто супроводжується плоскостопістю. Для людей схильних до плоскостопості підійдуть кросівки типу control.

Кросівки для гіпо і гіпер пронации

Для гіпопронаціі характерно завалювання стопи всередину. Тому для людей схильних до такого типу пронації слід підбирати відповідні кросівки.

Як зрозуміти, що це "вони"

Ось ви приміряли кращі кросівки для бігу на світі. Але як же зрозуміти, що вони ті самі? Для цього їх потрібно тестувати ввечері. У шкарпетці має залишатися 5-6 зайвих міліметрів, кросівки повинні м'яко охоплювати ногу повністю, при цьому міцно зафіксувавши п'яту, але не створюючи дискомфорту в задній частині взуття.

Кросівки Asics для тренувань

! Визначте собі "бігову" мету. Якщо ви хочете відправитися на марафон - є спеціальний вид взуття "марафонка". Це легкі кросівки на плоскій підошві, які дозволяють долати складні дистанції значно легше. Протипоказані для бігунів з великою вагою (більше 90 кг). Для залу і нетривалих тренувань (1-2 години) вибирайте кросівки бренду Asics.

Які кросівки найкраще підібрати для бігу?

Біг взимку на вулиці. Вибирайте підошву зі спеціальними вбудованими шипами. Також в кросівках повинен бути присутнім амортизатор. Для зимових пробіжок по заметах слід вибирати високі кросівки (тверді і жорсткі).

Які повинні бути кросівки для бігу (загальне). Повинні бути з якісного матеріалу, з твердою підошвою. Ви повинні щиро полюбити свої кросівки, щоб у вас була зайва мотивація ходити в зал.

Нічний забіг. Світловідбивачі необхідні для того, щоб вас не збила машина і ви завжди були видні в темний час доби.

Для спортзалу. Щільний верх зі шкіри, шкірозамінника. Сам виріб може бути будь-якого відповідного кольору.

Підошва. Краще купувати кросівки зі спеціальної мікропори з не плоскою підошвою.

Які кросівки краще для бігу по асфальту. Для комфортного бігу по асфальту краще купувати кросівки з високою амортизацією. З жорсткою підошвою.

Кросівки для бігу по пересіченій місцевості. Головний критерій — щільний вверх. Завдяки цьому ви вбережете себе від різного бруду, пилу, і потрапляють каменів. Купуйте жорсткі кросівки чорного кольору і можете бігати навіть в джунглях, немов по рівному асфальту в щойно куплених кросівках. В ідеалі кросівки повинні бути з шипами. Устілка не повинна зморщуватися при пробіжці.

Матеріал кросівок для бігу

Для виготовлення бігових кросівок не використовують шкіру. Найкраще - мембранна тканина GORE-TEX. Ще один хороший варіант - бавовна і матерчата тканина (в сіточку).

Матеріал кросівок для бігу Gore-Tex

Висновки і колір кросівок

До кращих кольорових рішень для кросівок для бігу ми б віднесли - помаранчевий, малиновий, зелений, синій, салатовий, блакитний, фіолетовий. Відносно занять в спортзалі - білий, сірий і будь-які яскраві варіації. Якщо ви плануєте влаштовувати пробіжки на вулиці - чорний, коричневий, темно-сірий. В каталозі Extremstyle ви можете купити кросівки Asics, Salomon, Armani, Nike, THE NORTH FACE, Mizuno. Не забудьте проконсультуватися з нашою службою зворотного зв'язку, щоб вони підказали які кросівки потрібні для бігу саме вам.

Кросівки для бігу Solomon фото

Щільний матеріал, ідеально підібраний розмір, правильна шнурівка взуття створить всі умови для тривалих і комфортних пробіжок. Також обов'язково приміряйте кросівки в шкарпетках перед покупкою. Бажаємо вам приємних покупок і знайти кращі кросівки для бігу :)

Ви увійшли як