Магазини
якісного спорядження

Як вибрати гідрокостюм

 

Зміст статті:

  1. Як вибрати гідрокостюм для підводного полювання, серфінгу
  2. Види і вибір гідрокостюма
  3. Вид крою
  4. Шви в гідрокостюмі

 

Гідрокостюм - це спеціальний одяг з неопрена для занять дайвінгом або активними водними видами спорту, підводного полювання. Не важливо, чи плануєте ви підкорювати берега Атлантичного океану або перетинати простори відкритого моря, - гідрокостюм забезпечить вас теплом і захистом від механічних пошкоджень.

Як вибрати гідрокостюм для підводного полювання, серфінгу і іншого спорту?

Як вибрати гідрокостюм

Пару десятків років тому гідрокостюми виготовляли з гуми, що не відрізняється високою теплоізоляцією і еластичністю. На зміну "пальмі" прийшов неопрен - міцний матеріал, що надовго зберігає тепло, м'яко прилягає до шкіри, а також володіє двостороннім покриттям. Також якщо ви відправляєтеся в якесь конкретне місце, слід враховувати клімат, температуру води, силу вітру. Другий найголовніший фактор - це вид спорту, наприклад, для віндсерфінгу, дайвінгу, кайтбордінга, серфінгу - потрібні різні види гідрокостюмів. ! Обов'язково зверніть увагу на власну переносимість холоду і спеки, на основі цієї інформації ви зрозумієте як підібрати гідрокостюм.

Вище вже було сказано, що вирішальну роль відіграє вид спорту, яким ви займаєтеся. Давайте розглянемо докладніше види гідрокостюмів в наступному підзаголовку. Розміри гідрокостюмів підбираються на основі зросту, розміру ноги, об'єму талії, стегон, грудей, а також бренду (індивідуальна розмірна сітка). За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном. Не можна довго зберігати гідрокостюм на полицях або сумках, а також в підвішеному стані в середньо освітленому місці не під прямими сонячними променями. Ви можете носити гідрокостюм так часто як хочете, особливих обмежень по носінню немає.

Як вибрати розмір гідрокостюму

Види і вибір гідрокостюма

Всього розрізняють три види гідрокостюмів, які виготовляють з одного сучасного матеріалу - неопрену, лайкри, тріламіната.

Сухі костюми. Щільність облягання такого костюму - середня, так як він утримує прошарок повітря в костюмі. Сухий гідрокостюм трохи мішкуватий, у порівнянні зі своїми "родичами". Цей гідрокостюм підходить для дайвінгу. Під сухий костюм дайвери зазвичай надягають термобілизну. Також це підходить для тих мисливців, які думають який гідрокостюм вибрати для підводного полювання.

Сухі гідрокостюми

Мокрі костюми. Середня товщина, еластичність, щільне, майже "задушливе", прилягання до тіла, підтримка природної температури тіла - так можна охарактеризувати цей гідрокостюм. Мокрі гідрокстюми купують серфінгісти, також серфери кажуть, що "правильний гідрік" повинен трохи тиснути.

Мокрі гідрокостюми

Напівсухі костюми. Щось середнє між сухими і мокрими гідрокостюмами. Цей гідрокостюм пропускає повітря, але запобігає проникненню води - таким чином підвищуються теплоізоляційні властивості.

Напівсухі гідрокостюми

Вид крою

Костюми поділяються за типами залежно від виду крою та довжини рукавів. Коли ви визначилися з видом спорту, як правильно вибрати гідрокостюм.

Для підводного полювання потрібен легкий гідрокостюм, що не сковує рухи і перешкоджає переохолодженню.

  • Монокостюм – міцний гідрокостюм-комбінезон, що закриває тіло, підходить для занять дайвінгом. Тип гідрокостюма: мокрий.

Монокостюми для дайвінгу

  • Короткий монокостюм – гідрокостюм з короткими руками і ногами, дизайн якого продуманий для дайвінгу та підводного полювання. Тип гідрокостюма: мокрий.

Короткі монокостюми для дайвингу

  • Роздільний костюм для підводного полювання – спеціальний комбінезон в який вже вбудований шолом, з довгими рукавами та паховою перемичкою, що відстібається. Тип: напівсухий.

Роздільний костюм для підводного полювання

  • Комбінований костюм – екіпірування дайвера, вид якого комбінується в залежності від особливостей занурення (глибина, температура води). Наприклад: монокостюм + куртка. Тип: напівсухий.

Комбінований гідрокостюм

Якими повинні бути шви в гідрокостюмі

Якими повинні бути шви в гідрокостюмі

Якісне просочення клеєм робить якість швів краще, завдяки чому не пропускається вода і повітря. Завдяки прошивці виробу костюм сідає краще і дозволяє спортсменові довше перебувати в екстра холодних регіонах. Є кілька видів швів для гідрокостюмів: просочення клеєм, просочення стрічкою, спеціальна гумова суміш.

Шви оверлок

Шов типу оверлок використовується в менш якісних гідрокостюмах. Технологія виготовлення полягає в тому, що кути панелей згинаються, а потім зшиваються.

Псевдоплоский шов

Шов використовується для серф костюмів, де одна панель накладається на іншу і прошивається. Цей вид прошивки більш схильний до пропускання води. Найкраще використовувати таку екіпіровку в теплих водах.

Плоскі шви

Одні з найбільш міцних видів прошивки, що застосовуються тільки в дорогих виробах, краї якого склеюються, а з внутрішньої частини зшиваються, не даючи нитці проходити наскрізь. Найкраще використовувати костюми з плоскими швами для глибоких занурень.

Бажаємо вам вдалої підводної риболовлі, серфінгу, кайтингу, а також проведення часу з максимальною користю!

Ви увійшли як