Магазини
якісного спорядження

Як вибрати гірськолижну куртку

Зміст статті:

  1. Види гірськолижних курток
  2. З яких матеріалів роблять
  3. Мембрана
  4. Показники водо- і паропроникності
  5. Кращі бренди
  6. На що звернути увагу при купівлі

 

Ви подумуєте про поїздку на гірськолижний курорт? Це означає що саме час навчитися вибирати теплий і якісний одяг, який зробить ваш відпочинок найбільш комфортним. Але як же вибрати гірськолижну куртку, якщо існує стільки варіацій?

Хто ви: лижник на відпочинку, фрірайдер, новачок?

Залежно від того чим ви займатиметеся на гірськолижному курорті і слід вибирати куртку. Для типу відпочинку: невелика прогулянка по гірському схилу і періодичних відвідувань кафе цілком підійде — фліс. Серйозним фрірайдерам слід вибирати — поліфіл і особливо міцні шари мембрани.

Щоб вибрати собі куртку при купівлі треба уточнювати кількість вологи, що вона відводить.

Види гірськолижних курток :

  • HARDSHELL — найбільш універсальна куртка серед альтернативних варіантів. У неї кращий водонепроникний шар, але повітропроникність менше ніж у softshell.
  • SOFTSHELL — досить поширений вид верхнього одягу для гірськолижного курорту. DWR-покриття забезпечує велике відведення вологи.
  • INSULATED JACKET — куртки для особливо холодних регіонів (Канада, Норвегія). Вони мають зовнішню оболонку для гідроізоляції або синтетичну підкладку, наприклад PrimaLoft.

Як вибрати гірськолижну куртку: матеріал

Вибір матеріалу для куртки — перше з чого треба почати. Сучасна гірськолижна куртка — копітка робота і досконалі технології, за якими вона виготовляється. Найголовніше: має бути тепло, тому що ви цілий день проводитимете на вулиці, незважаючи на активний вид дозвілля.

Гірськолижна куртка складається з: зовнішнього шару > мембрани > клімат-контролю і утеплювача> антисептика і антістатики > внутрішнього шару (підкладка) > напилення і просочення.

Куртки, хочеш не хочеш стикатимуться з снігом тому вони мають бути виготовлені з влагоотводящего матеріалу. На куртках з мембрани ви можете зустріти напис: waterproof і цифру. Вона є показником кількості вологи і повітря, що відводить гірськолижна куртка.

Вимоги до мембрани гірськолижної куртки

Breathable — рівень паропроникності. Waterproof — висота водного стовпа на поверхні тканини.

Мембрана — вид тканини, яка завдяки своїй структурі має водовідштовхувальні і вітрозахисні властивості, а також пропускає через себе водяну пару.

Є три види: порові мембрани (мікропористий матеріал), беспорові мембрани (гідрофільні, одні з найдорожчих видів мембрани), комбіновані мембрани (згори нанесена беспоровая поліуретанова мембранна плівка).

Перше (mm) — це вода, а друге (g) — повітря.

5000mm/10000g — оптимально для гірськолижного курорту, щоб спокійно проводити час снігу і в ньому теж :)

10000mm/15000g — для походів в гори, витримує сильні зливи.

15000mm/20000g — для серйозних фізичних навантажень і довгих походів в особливо холодні куточки Землі, ви не можете промокнути ні за яких обставин.

Краще за все купувати куртки для гірськолижного курорту з показником водовідштовхувального матеріалу від 5000mm.

Поліфілл — пружний матеріал, який швидко висихає. До речі, верхній одяг з цього матеріалу дозволяє зберігати тепло при температурі мінус 25-35 градусів. Він дозволить створити вам великий рівень теплоізоляції. Він екологічний і нешкідливий для людини. А поліестер перешкоджає виникненню бактерій.

Фліс (Fleece Polar) — антипіллінговий (що не скачується), еластичний, легкий, м'який трикотажний матеріал. Має унікальні властивості терморегуляції.

Поліестер — штучна тканина (синтетика), яка зустрічається майже у будь-якому одязі. До складу її входить розплав поліетилентерефталату (розплав нафти). Тканина не є шкідливою для людини. Досить міцний і довговічний матеріал, водонепроникний.

Гірськолижні куртки: бренди

Ми розглянемо, які найбільш відомі бренди одягу для гірськолижного курорту. Яку фірму вибрати? Чим відрізняються куртки? Давайте розбиратися в цьому разом.

The North Face — якісний американський бренд заснований в Сан-Франциско. Ці куртки виготовлені із захисною мембраною Gore - Tex Paclit. У інтернет-магазині “Екстрем стайл” ви можете купити безліч кольорових варіацій: чорну класику, сині, червоні, жовті, сірі. Куртка підходить для тих, хто надає перевагу не лише якості, але і стилю.

Columbia — найбільш відомий американський бренд зимового і спортивного одягу. Одяг Columbia створена по високотехнологічних процесах.

ROSSIGNOL — бренд одягу, який особливо цінують любителі гірськолижних курортів. Досконалі технології виготовлення дозволяють йому надовго залишатися в лідерах з виробництва спортивних товарів і одягу.

BURTON — по справжньому історичний бренд одягу для лижників і сноубордистів. Він був заснований в Англії, і на сьогодні по всьому світу налічується більше 400 магазинів. Що дивно, Джейк Бертон Карпентер створював у своєму гаражі перші сноуборди, а потім заснував багатомільярдну компанію, таким чином хобі переросло в справу усього життя.

Загальні рекомендації при виборі куртки: капюшон, блискавка, кишені, снігозахисна спідниця

Капюшон — поля не мають бути сильно довгими, щоб не закривати огляд при катанні. Невеликий капюшон підійде вам якщо ви носите тільки шапку, а об'ємний найзручніше поєднувати з шоломом. На нім мають бути застяжки, щоб регулювати посадку на голові і він не заважав у результаті.

Комір — високий спереду і щільно прилеглий ззаду.

Блискавка — закрита захисною планкою тканини, яку зручно розстібати в рукавичках.

Кишені — внутрішній для рації, документів і мобільно телефону. І окремі для скипаса, маски і рукавичок. Тому на куртці краще, щоб були більше двох кишень.

Снігозахисна спідниця — бажано, щоб була на куртці, вона захищає від снігу і дощу. І найголовніше — прогумована. Має бути обов'язково прогумована!

Рукави — у пріоритеті ортопедичні, щоб вони не заважали при катанні і не бовталися на вітрі.

Підкладка — загальна вимога до неї це функція вбирати вологу зовні. Якщо ваша куртка з тришарової мембрани, то підкладки вона не потребує.

Манжети на рукавах — вони перешкоджають попаданню снігу в рукави, краще віддавати перевагу подвійним манжетам

Будемо раді, якщо ви зможете знайти для себе ідеальну куртку для гірськолижного курорту. У якій вам буде тепло, сухо і комфортно. Обов'язково відвідаєте наш каталог, щоб підібрати що-небудь якісне і красиве. У нас діє доставка поштою по Україні, і кур'єром по Києву.

Ви увійшли як