Магазини
якісного спорядження

Як правильно вибрати термобілизну

Термобілизна - новий винахід людства, яке зігріває в люті холоди, не сковуючи рухів, не обтяжуючи зайвою вагою, і не спотворюючи фігуру багатошаровими нагородженнями тканини. Одні моделі термобілизни краще підійдуть для зайняття спортом або активного відпочинку, а інші - для неспішних прогулянок. Зробити правильний вибір ви зможете, прочитавши нашу інформаційну статтю. Правильніше називати термобілизну "функціональною білизною", оскільки такі вироби не лише зберігають температуру тіла, перешкоджаючи випромінюванню тепла організмом, але ще здатні охолоджувати, випускаючи через пори зайву вологу і піт назовні.

Сучасну термобілизну роблять в основному з натуральних або синтетичних матеріалів. Правда, також можна зустріти і одяг з гібридних матеріалів. Тепер про кожен вид матеріалів детальніше.

Синтетична білизна

Термобілизна з синтетичних тканин відмінно виводить вологу, і дарує повний комфорт від її використання. Найбільш ефективні в цьому відношенні тканини з поліпропілену - матеріалу, який не викликає алергії і має антибактеріальні властивості. Проте, застосовувати такі тканини експерти рекомендують лише при зайнятті спортом в умовах холодної і дуже вологої погоди. Цілодобово знаходитися в одязі з поліпропілену небажано, краще надівати його на короткий термін. Оскільки поліпропілен - синтетичний матеріал, уникайте надівати його поблизу відкритих джерел вогню - він може оплавитися. Ще одним небажаним ефектом від цього одягу може бути зайва сухість шкіри.

Термофутболка Odlo

Термофутболка ODLO незамінна для бігу або велопрогулок в холодну пору року.

Аналогом поліпропілену за загальними властивостями можна рахувати поліестер. Це також синтетична тканина, можливості пото- і вологовідведення, якій дещо поступаються таким у вищеописаного матеріалу. Функціональний одяг з поліестеру приємний на дотик завдяки текстурі, дуже схожій на бавовну. Такий одяг добре підходить для повсякденного використання.

Чоловіча термофутболка

Чоловіча термофутболка Icebreaker BF 150 Anatomica SS Crewe' 14 ідеально облягає фігуру і підходить для повсякденного носіння.

Ще один вид сучасного синтетичного матеріалу для термобілизни - поліамід, який лягає в основу зручного, практично безшовного одягу. Один з різновидів поліаміду, у виробництві якого використовують іонізовані частинки срібла, ідеально для ситуацій, коли в одній білизні треба знаходитися декілька діб. Іони срібла не дозволяють хвороботворним мікроорганізмам розмножуватися на вашій шкірі. Цим щосили користуються любителі екстремальних видів спорту, що відправилися на тижневий тур в зимові тури, або професіонали, налаштовані узяти медаль на змаганнях в іншому місті, а то і країні. Люди з активним способом життя не зупиняються, чекаючи, коли висохне одяг - його можна не міняти декілька днів підряд.

Основним мінусом поліаміду являється його порівняно низька ефективність у боротьбі з надмірною вологою.

Эластан - ще один вид синтетичної тканини - також використовується в пошитті термобілизни. Одяг, пошитий із застосуванням еластанових ниток, еластичний і легко протистоїть деформаціям і розтягуванню. Чим більший відсоток еластана містить одяг, тим більше виражені ці характеристики. Радимо вибирати синтетичну термобілизну усім людям, хто професійно займається спортом, а також любителям фитнеса і активного відпочинку. Такі речі підійдуть любителям пробіжок в холодну пору року, бігунам на лижах і ковзанах.

Головне завдання спортивної термобілизни - зібрати вологу зі шкіри спортсмена і вивести її назовні, на зовнішній шар одягу, щоб попередити охолодження поту на тілі. Якщо цього на станеться, то спітнівши, спортсмен просто замерзне. Це може позначитися негативно не лише на спортивних показниках і загальному рівні комфорту, але і стати причиною простудного захворювання.

При виборі термобілизни важливо звертати увагу на зональність виробу. Зональність - ця наявність у білизни утеплених місць, створених, щоб збалансувати температуру тіла людини. Утеплення створюється шляхом використання елементів з мікрофлісу, мембранних вставок Wind Stop або об'ємного 3D плетіння. Навпаки ж, в зонах найбільшого виділення поту, треба створити умови для повного виділення поту назовні і його випари. З цією метою використовуються сітки і структурні канали. Термобілизна з поверхнею, що зонує, зазвичай буває двох видів - чоловічого і жіночого, оскільки у представників протилежних статей різні механізми терморегуляції і зони максимального потовиділення.

Важливий пункт у виборі термобілизни - правильно підібрати її розмір. Річ у тому, що така білизна повинна щільно облягати тіло спортсмена, але і не повинна затрудняти його рухів. Тільки у такому разі ви зможете ефективніше використати переваги термобілизни.

Розміри термобелья

Термобілизна з натуральних тканин

Використання натуральних матеріалів, наприклад, бавовни або шерсті, утрудняє створення термобілизни з них. Характеристики цих тканин не дозволяють досягти усіх цілей, які ставлять перед власне термобілизною. Тільки використання синтетичних матеріалів дозволяє вирішити усі ці завдання. Натуральні матеріали використовуються як вставки, зонально, але все одно, їх використання у виробництві моделей спортивної термобілизни обмежене.

Інша справа, якщо ви шукаєте термобілизну для неспішних прогулянок або рибного лову глибокої осені або зими. У такому разі, якнайкраще підійдуть гібридні моделі термобілизни, пошиті з натуральних матеріалів зі вставками з синтетичних тканин. Зрозуміло, що для пробіжок в зимовий час не обійтися без купівлі термобілизни з синтетичних матеріалів.

Перевага бавовни полягає в тому, що він досить непогано відводить вологу, але при цьому також накопичує вологу між волокнами, що призводить до охолодження внутрішнього шару білизни і, як наслідок - усього організму. Вовняні вироби справляються з відведенням вологи краще за бавовняних, проявляючи при цьому добре виражений масажний ефект.

Наостанок хотілося б сказати, що використати в якості термобілизни вовняні або бавовняні вироби можливо, але тільки для прогулянок в морозний день. Займатися активними видами спорту в них небажано. Завдяки текстурі тканини, термобілизна з бавовни або шерсті підходить для щоденного застосування.

У інтернет-магазині Экстримстайл представлені: чоловіче, жіноча термобілизна, а також унісекс-моделі.

Сучасна промисловість випускає наступні вироби з термотканини - термоштани, термошорти, термотруси, футболки і майки, шкарпетки і гетри. Термошкарпетки мають великий попит у любителів зимової риболовлі або полювання.

Термотрусы

Термотрусы ODLO Boxer Evolution Light підійдуть для фанатів зимової риболовлі або полювання, збережуть тепло у важкодоступних місцях.

Поради майбутнім власникам термобілизни

  1. Щоб користуватися виробами довгі роки і з більшою віддачею, перед купівлею чітко позначте завдання, які ставляться перед цим виробом. Необхідно також визначити рівень майбутніх фізичних навантажень, а відповідно - і потовиділення. Приміром, для бігу в холодну пору року треба вибирати білизну з поліпропілену, для походу на лижах - з поліестеру або еластану, а для прогулянок підійде комбінована гібридна термобілизна з поєднанням бавовни і синтетичних тканин.
  2. Також не варто недооцінювати рекомендацій фірми-виготівника білизни про температуру повітря, для якої призначені ті або інші моделі одягу. Радимо дотримуватися температурного режиму і не надівати осінній термодяг в лютий мороз і навпаки. Також дотримуйтеся принципу багатошаровості - термобілизна, потім всмоктуюча вологу тканина з флісу і непромокальний зовнішній шар, що не продувається.
  3. Не страшіться вибирати одяг з синтетичних матеріалів. Для індустрії термобілизни термін "синтетика" означає альфу і омегу. Якщо ви знайдете 100% бавовняну або вовняну річ, яку продаватимуть з етикеткою "термобілизна", то знайте - це шахрайство. Скоріш за все, вам пропонують звичайні підштаники за ціною функціональної білизни. Нинішні технології дозволяють створити функціональну і зручну білизну з синтетичних матеріалів. Також приготуйтеся доглядати за своєю термобілизною. Детальні рекомендації по відходу наведені в інструкції, яка додається до кожного виробу. Деякі моделі вимагають делікатного режиму прання в пральній машині, деякі - прання вручну і відмови від віджимання.

Ми сподіваємося, що наш інформаційний матеріал був корисним і допоміг вибрати модель термобілизни, відповідну саме Вам.

Ви увійшли як