Магазини
якісного спорядження

Як правильно доглядати за лижами. Невелика інструкція від Extremstyle

Лижі - це найпоширеніший спортивний зимовий інвентар, який користується найбільшим попитом. У той же час - це ще й примхливий інвентар, який потребує постійного догляду. При його відсутності лижі швидко втратять свої експлуатаційні якості і стануть повністю непридатними для катання.

Що необхідно для догляду за лижами - коротка інструкція

І так, як правильно доглядати за лижами, з чого почати? Насправді все просто! Тому перші ваші помічники - це коротка інструкція як доглядати за лижами і мінімальний набір засобів для чищення, які повинні бути у кожного лижника:

  • звичайний розчинник;
  • вода, мило;
  • чохол на лижі;
  • парафін.

Це прості, недорогі товари вам дуже знадобляться для догляду за лижами.

Як правильно поводитися з новими лижами

Однак догляд за лижами починається з моменту їх придбання в магазині. На першому етапі вам необхідно акуратно очистити поверхню лиж від різних забруднень і парафіну. Для таких випадків використовується звичайний мильний розчин. Якщо він виявився неефективним, тоді варто застосувати розчинник.

Дуже важливо не допускати, щоб лижі схрещувалися між собою. Під час транспортування інвентарю обов'язково необхідно використовувати спеціальні чохли. У разі відсутності чохла застосовуються липучки. Ще один важливий пункт в догляді за лижами - це 100% сухість в приміщенні, де буде зберігатися інвентар. Лижі бояться вогкості і нагрівальних приладів.

Догляд за лижами після катання

Що ж являє собою догляд за лижами після катання і в чому його особливість? Догляд простий і полягає він у тому, щоб повністю очистити їх від снігу і дати час їм висохнути. А ось догляд за дерев'яними лижами передбачає їх заточку в разі утворення на їх поверхні нерівностей та задирок. Важливо також постійно змащувати лижі спеціальною маззю. В якості альтернативи може виступати звичайний парафін. Така дія рекомендується виконувати кілька разів на сезон.

Ви увійшли як