Магазини
якісного спорядження

Як вибрати ракетку для великого тенісу

Теніс - один з найблагородніших видів спорту. Але як вибрати ракетку для великого тенісу, якщо ви в цьому ще зовсім "маленький"? Практика, практика і ще раз практика здатна творити дива. Ми розповімо не тільки як освоїти такий неймовірний вид спорту, але і стати легендою, як наприклад Рафаель Надаль. До слова, цей спортсмен отримав більше 16-ти перемог на міжнародних змаганнях.

Як підібрати ракетку для великого тенісу

Перше на що варто звернути увагу - це вага ракетки. Від цього параметра і відштовхуються всі спортсмени (різної статі і віку).

Вага ракетки

Чоловікам підійдуть ракетки вагою 310 г, а жінкам близько 265 г. Якщо ви новачок, то краще купити ракетку легкої ваги. Звертайте увагу на вагу ракетки (пишеться прямо на ній). Чим вище майстерність - тим важче рівень :)

Як підібрати ракетку для великого тенісу фото

До другого важливого параметру відноситься переплетення струн (формула). Воно буває 16х19 і 18х20. Як вибрати ракетку для великого тенісу початківця? Спробуйте з 16х19.

Формула 16х19

Її назва "відкрита формула". Перша цифра - струни по вертикалі, а друга по горизонталі. Особливість даної формули, що при ударі м'яч затримується на мить і краще обертається.

Формула 18х20

Такий вид формули називають "закрита". Завдяки більш щільній будові м'яч контролювати набагато легше. Щільне плетіння підходить для більш досвідчених гравців.

Відкрита і Закрита формули ракетки фото

Баланс

Є три види розподілу балансу: до голови, в сторону ручки, а також рівномірно розподілений. Досвідчені гравці вибирають зміщення до голови, початківцям підійде нейтральний, а середній рівень підготовки може сміливо купувати ракетки з балансом зміщеним в сторону ручки.

Розподіл ваги тенісної ракетки

Бренди

Мабуть, немає такого виду спорту, де в такій кількості випускали б нові і нові ракетки від всесвітньо відомих виробників. В каталозі Extremstyle ви одноголосно обрали б бренд HEAD. Якість і довговічність якого вибирають відомі тенісисти по всьому світу. Як підібрати ракетку для великого тенісу в каталозі? Для цього уважно читайте опис товару і задавайте додаткові запитання консультантам.

Ракетки HEAD фото

Як тримати ракетку в великому тенісі

Єдина аналогія - згадайте, як ви потискуєте руку (як би обхоплюючи рукою рукоятку). Коли гра почалася, поверніть передпліччя всередину, а саме тіло направляйте боком до сітки при подачі. При ударі злегка розігніть кисть, що б не перенапружувати руку, інакше будете відчувати дискомфорт. Якщо ви не вмієте тримати "меч", то в підсумку знання як правильно вибрати ракетку для великого тенісу будуть для вас марними.

Як тримати ракетку в великому тенісі

Як вибрати ракетку для великого тенісу дитині

Перше, що потрібно зробити виміряти довжину ракетки. Проверніть просту маніпуляцію, нехай дитина візьме ракетку за ручку і опустить вниз, має залишитися відстань 5 см. Трирічним малюкам підійде ракетка довжиною 17 дюймів (для росту до 100 см), п'яти-шестирічним 19 дюймів (зріст 116 см), семирічним 21-дюймова (для росту 125 см), дев'яти і десятирічним підходить ракетка з діаметром 25-26 дюймів (зростання 139-145 см). Діти іноді переростають стандартні габарити, тому задавайте питання консультанту, як вибрати ракетку для великого тенісу вашій дитині.

Як вибрати ракетку для великого тенісу дитині

Підсумки

Розкриємо пару секретів. По-перше не купуйте ракетку точно таку ж, як у вашого улюбленого тенісиста, якщо ви поки що новачок. Ось так виглядає ракетка знаменитого Рафаеля Надаля (Babolat Pure Aero PLAY).

Тенісна ракетка Babolat Pure Aero PLAY фото

Найлегшими ракетками вважаються алюмінієві, а ось графітні і карбонові створені для напівпрофесійних і профі. Щоб дітям було легше робити удар вибирайте ракетки з укороченою ручкою. Вітаємо! Тепер ви розбираєтеся в ракетках для великого тенісу і краще розумієте як її вибрати.

Ви увійшли як