Магазини
якісного спорядження

Вибір гірськолижних черевик

Вибір гірськолижних черевик залежить від декількох параметрів - професійні навички спортсмена, локація і бюджет. Часто змінюють лижі, але гірськолижні черевики вибирають надовго. Якщо ви зробите все правильно, то гарантовано забезпечите себе від небезпечних для життя травм, тому вам потрібно знати як напевно підібрати гірськолижні черевики.

Як вибрати гірськолижні черевики?

Зараз ми відповімо на питання: "як вибрати гірськолижні черевики?". Зайшовши в магазин на вас відразу "нападуть" десятки відомих у всьому світі брендів. В такому розмаїтті дійсно легко заплутатися. В каталозі Extremstyle ми пропонуємо тільки перевірених зарубіжних виробників - Salomon, Rossignol, Head, FULL TILT, Atomic.

Отже, для початку вам потрібно точно знати, де ви будете кататися. Залежно від спрямованості катання гірськолижні черевики діляться на такі види:

Трасове катання. Даний вид черевик призначений для професіоналів, які вважають за краще катання на трасових жорстких лижах. Завдяки таким черевикам будуть точно передані всі рухи спортсмена.

Як вибрати гірськолижні черевики

Фрірайд. Гірськолижні черевики для фрірайду / фрістайлу виготовляються з урахуванням великого прошарку снігу, непрохідних ділянок землі, і з різкого перепаду температур. Такий вид гірськолижних черевик повинен витримувати активне катання спортсмена в диких умовах.

Як вибрати гірськолижні черевики для фрірайду

Фрістайл. Черевики для фрістайлу виконують кілька функцій - допомагають відточувати навички на спеціальних трамплінах і сприяють більш легкому виконанню трюків.

Як вибрати гірськолижні черевики для фрістайлу

Карвінг. Даний вид черевик виготовляють з урахуванням різкого дугового переміщення спортсмена по трасовим ділянкам. Їх відмінність, це особливо міцний пластик і система фіксації.

Які і як вибрати лижні черевики, якщо ви новачок?

Новачкові краще всього вибрати м'які лижні черевики (з показником від 40 до 70). Існує поширена помилка, що для новачків підходять тільки м'які гірськолижні черевики. Насправді, ідеальний варіант той, які дозволяє найкраще "відчувати" ногу. Головне, щоб вони не бовталися, а міцно трималися на ногах спортсмена.

Жорсткість гірськолижних черевик

Ми приступаємо до наступного пункту - жорсткість черевик. Залежно від ваги спортсмена розрізняють жорсткість черевик. Індекс жорсткості називають flex index. Даний показник слід використовувати в такому випадку - вибирайте зручний черевик і максимальну жорсткість.

Жорсткість черевик для гірських лиж буває трьох видів: мінімальна, середня і максимальна.

Таблиця жорсткості черевик для гірських лиж

Якщо ви не знаєте яку жорсткість гірськолижних черевик вибрати, радимо орієнтуватися на свою вагу. Для початківців підійде показник від 40 до 70, експертам і спортсменам з досвідом катання від 80 до 160.

Обов'язково проконсультуйтеся на примірці, коли будете вибирати гірськолижні черевики - жорсткість важливий показник при покупці.

Розмір гірськолижних черевик

Розміри гірськолижних черевик бувають трьох видів: UK (англійські розміри), US (американські), СНД, європейський стандарт, азія. Давайте поглянемо на таблицю розмірів гірськолижних черевик.

Таблиця розмірів для гірськолижних черевиків

! Щоб змінити розмір гірськолижних черевик вам потрібно виміряти довжину своєї стопи.

Як підібрати лижні черевики для дітей

Самі катаєтеся, але до сих пір не знаєте як підібрати лижні черевики для ваших дітей? Не проблема. Перше, що потрібно зробити - взяти чадо на примірку. Головне правило - не купувати черевики впритул, так як у дітей досить швидко зростає нога, і ваша покупка вже може не підійти до наступного півсезону. Найкраще купувати взуття трохи більше стандартного розміру дитини.

Проконтролюйте фіксацію черевика - вона повинна бути оснащена 4 кліпсами, які надійно фіксують ногу дитини. Дитячим черевикам потрібно витримувати особливе навантаження і не сприяти розвитку захворювань ніг або деформації стопи. Рекомендуємо звернути увагу на бренди Rossignol та HEAD.

Як підібрати лижні черевики для дітей

Як вибрати гірськолижні черевики для жінки

Існує вид жіночих гірськолижних черевик. Вони відрізняються короткою і широкою формою гомілки і теплою внутрышньою основою. Якщо ви починаюча лижниця, то вам підійдуть черевики, які оснащені трьома кліпсами. Відповідна жорсткість в такому випадку до 50.

Якщо ви вже підкорювали гірські схили, то рекомендуємо вам черевики з різними видами регулювань і жорсткістю до 80.

Як вибрати гірськолижні черевики для жінки

Гірськолижні черевики для чоловіків

Щоб підібрати гарні і якісні лижні черевики для чоловіка - потрібно щоб спортсмен поміряв свою вагу. Чим більше вага лижника, тим жорсткіше повинні бути черевики. Експертам підійдуть гірськолижні черевики з розширеною можливістю регулювання, а гонщику з максимальною жорсткістю. Також черевики для швидкісних гоночних трас повинні бути з можливістю перемикання в "м'яке" положення.

Як вибрати гірськолижні черевики для чоловіків

Додаткові поради:

  • Щоб чобіток прийняв форму вашої ноги, вам потрібно звернутися до консультантів які за допомогою спеціального инструменту "заточять" під форму вашої ноги. Потім походіть в ньому хвилин 10. Також в сучасних термоформуючих моделях, при парі днів катання він самостійно "підлаштується" під вашу ногу. Жінкам слід купувати з більш теплою внутрішньою основою, так як у них ноги замерзають швидше;
  • Якщо у вас совається нога і помітно відчутний простір - приміряйте інший черевик;
  • Часта біль в стопі говорить про плоскостопість - потрібно купити спеціальну ортопедичну устілку;
  • Якщо черевик тисне в п'яті, то дана модель для вас вузька;

Будьте обережні на трасі і бажаємо вам приємного катання!

Ви увійшли як