Магазини
якісного спорядження

В якому одязі і взутті краще бігати взимку

Зима - це саме та пора року, коли погода диктує свої умови і необхідно під них підлаштовуватися, вибирати спеціальний одяг і подумати про те, в якому взутті бігати взимку. В першу чергу це стосується тієї категорії людей, які багато часу проводять на свіжому повітрі. У цю категорію потрапляють рибалки і бігуни. Якщо ви є спортсменом і ранкова пробіжка для вас - це «святе» справу, тоді важливо подумати про те, в чому бігати, коли холодно і який одяг вибрати.

В чому краще бігати взимку - фото

Особливі проблеми починаються, коли температура падає до -15 і нижче. Приносять незручності сніг, дощ. Звичайно, найкраще взуття для бігу - це кросівки. Ось тільки в чому бігати взимку кросівки які вибрати? Асортимент такому взутті великий. Єдиний момент полягає в тому, що звичайні кросівки для бігу взимку вам точно не підійдуть. Тут важливі такі параметри, як: утеплена устілка, надійне зчеплення з поверхнею.

У чому бігати взимку: вибір взуття

При виборі взуття важливо для початку проаналізувати поверхню, по якій буде здійснюватися пробіжка:

  • грунт, сухий асфальт: кросівки з утепленою щільним носком і гетрами;
  • утоптаний сніг: кросівки для трейл з абразивної підошвою, в яких верхній шар тканину з мембраною за типом Gore-Tex;
  • високий сніг: кросівки з абразивної підошвою з мембраною Gore-Tex.

А ось у чому бігати взимку, коли на вулиці ожеледь? Щоб не впасти, важливо вибрати взуття з шипованими гумовими накладками або з вбудованими шипами. Коли і ожеледь, і мороз, тоді в чому краще бігати взимку на вулиці, на яке взуття звернути увагу? Знову-таки це кросівки з шипами, а й додатково ще з подовженим носком. Під час потепління - кросівки з абразивної підошвою і мембраною Gore-Tex.

Вибір одягу для бігу взимку

Залишається тільки зрозуміти, який одяг для бігу взимку найкраще. Базовий комплект - це:

  • вітровка, флісова кофта і футболка термо;
  • рукавички, баф, тайтси.

Якщо погода холодна, сильно вітряна, то в такому випадку рекомендується під тайтси надіти термобілизна або утеплені труси. Звичайно ж не забуваємо про теплих рукавичках, шапці і бафе (шарфі). Коли ж температура повітря впала нижче 10С, то в таку погоду не рекомендується бігати. Таким чином, зима - це не привід відмовлятися від своїх улюблених тренувань. Важливо просто подумати, яка вам знадобиться одяг і взуття.

Ви увійшли як