Магазини
якісного спорядження

В якому одязі і взутті краще бігати в різні сезони року

Найактуальніше питання для новачків в спорті - це в чому зручно бігати, в різні пори року, адже правильно підібрана спортивна форма та взуття, дозволяють відчувати себе комфортно при різних погодних умовах.

Для комфортного бігу головне - це взуття

Взуття обов'язково повинно бути легким, зручним і якісним, щоб захищати стопи, коліна і хребет від травм. Чим вище клас тренувального взуття, тим воно надійніше. Новачкам немає необхідності купувати самі високотехнічні моделі, але чим швидше, частіше і довше буде біг, тим вище повинен бути клас кросівок.

У чому краще бігати навесні та восени

Головна проблема весняних і осінніх пробіжок - це часта і часом швидка зміна погодних умов. Вибір в чому краще бігати ускладнюється різким потеплінням або похолоданням, несподіваним дощем або різким поривом вітру. Варто відзначити, що людина під час бігу відчуває температуру повітря приблизно на 10 градусів вище, ніж вона є насправді. Точне значення залежить від тривалості тренування, швидкості вітру і вологості повітря. У чому бігати в залежності від температури:

  • При температурі від +10 до +15 ° С - оптимальним рішенням буде надіти шорти і футболку. За бажанням кепку, бігові окуляри.
  • При температурі від +5 до +10 ° С - подовжені шорти або лосини ¾ і футболку з довгим рукавом.
  • При температурі від +5 ° С, висока вологість і вітер - лосини, футболку з довгим рукавом і вітровку або спортивний костюм, легка шапка.

В якому одязі краще бігати на весні та влітку - фото

Якщо вибирати в якому одязі краще бігати х / б або синтетика, краще друге, бо ж х / б швидко охолоджується, вбирає вологу і висить тягарем на тілі. Одяг не повинен сковувати рухи і при цьому не бути занадто вільним.

При виборі одягу, також потрібно враховувати особливості індивідуальної терморегуляції. М'язи люблять тепло, тому якщо під час пробіжки відчувається холод, в наступний раз слід одягнутися тепліше.

У чому краще бігати влітку

Влітку жарко, тому бігати краще рано вранці або пізно ввечері. Особливих труднощів з рішенням в якому одязі бігати влітку не виникає: шорти, майка або футболка, кепка.

В чому краще бігати влітку - картинка, фото

Бажано синтетичний, світлих тонів одяг, який найкраще купити в спортивному магазині. І звичайно ж необхідно брати з собою багато води як навесні, так і влітку.

Ви увійшли як