Магазини
якісного спорядження

Вейкбординг - що це таке

 

Зміст статті:

  1. Що таке вейкборд
  2. Як кататися на вейкборді

 

Вейкбординг - відомий у всьому світі вид спорту, що йде нарівні зі сноубордингом і серфінгом. Така популярність обумовлена ​​можливістю займатися на будь-якій водній поверхні: озерах, річках або морях в безвітряну погоду.

що таке вейкборд

Що таке вейкборд

Вейкборд - це дошка спеціальної форми, яка нагадує борд для занять сноубордом. При занятті вейкбордингом спортсмен тримається за фал, завдяки чому і відбувається пересування по водній гладі за катером. Вейкборд дошка злегка вигнута біля основи, завдяки чому ви можете набирати швидкість. Для того, щоб в спокійну безвітряну погоду з'явилися хвилі до катера додають різний баласт.

Розрізняють два види заняття вейкбордингом: кабельний вейкбординг (кільцеві гонки) або катерний вейкбординг. Відмінність кабельного вейкбордингу від катерного в принципі їзди, зокрема, в канатному вейкбордингу спортсмен переміщається за допомогою хвилі, а кабельний вейкбординг виконується за допомогою набору тросів і спеціальної системи кріплень (лебідок кільцевого або реверсивного напрямку). На канатній дорозі передбачено наявність трамплінів, які ідеально підходять для відточення стрибків.

вейкборд як кататися

Водяною гладдю спортсмен пересувається за допомогою катера і дошки для вейкбордингу. Вейкбординг комбінує в собі кілька видів спорту, зокрема, серфінг, скейтбординг, сноубординг, і навіть деякі елементи катання на водних лижах. Завдяки підходящої швидкості спортсмен може виконувати різні трюки: сальто або обертання.

У кабельного вейкбордингу є свій ряд переваг:

  • Контроль поворотів;
  • Легке навчання акробатичним трюкам;
  • Підвищена безпека.

Як кататися на вейкборді

Ваше навчання на вейкборді краще довірити професійному тренеру, який зуміє виявити ваші слабкі сторони, а також запобігти низці травмонебезпечних падінь.

Наступний етап: визначення спортивної стійки, буває гуфі або регуляр. Їхати потрібно за допомогою ноги, якої ви зазвичай утримуєте баланс. Ваша перша поїздка відбуватиметься з води, завдяки чому знижується травматичність. Кріплення краще регулювати разом з досвідченими спортсменами або тренерами.

Спорядження для вейкбордингу: шолом, рятувальний жилет, черевики і рукавички, і, як вже було сказано раніше, гідрокостюм. Пам'ятайте, при катанні на вейку потрібно обов'язково надягати гідрокостюм, який підтримує комфортну температуру тіла. Також обов'язково надягати рятувальний жилет, що допомагає триматися на водній поверхні.

як вибрати вейкборд

Початківцям вейкбордистам слід вибирати укорочений фал (довжиною, приблизно, в 10-15 см). Завдяки йому вам буде набагато простіше відточувати ваші навички. Найпростіше практикуватися за допомогою стійки при якій задню ногу потрібно поставити на 0 градусів (максимально далеко), а переднє кріплення встановлюють на 15 градусів. Найкраще вам підкажуть як підібрати вейкборд в спеціальній локації для катання. Там вас також зорієнтують скільки коштує вейкборд конкретного бренду і моделі.

Ви увійшли як