Магазини
якісного спорядження

Що таке кемпінг і автокемпінг. Чим відрізняється кемпінг від туризму

Кемпінг - що це? Саме слово camping в перекладі з англійської перекладається як стоянка табором під відкритим небом. У більш широкому сенсі, кемпінги - це як місця привалу туристів, так і організовані стоянки для комфортного відпочинку на відкритому просторі. Також під кемпінгом мається на увазі не тільки місце, а й вид відпочинку, суть якого полягає в перебуванні далеко від міської межі, на лоні природи. Таким чином, відмінності від туризму полягають у тому, що мета туризму полягає в подоланні цікавого маршруту, а стоянка - лише частина «програми». А кемпінг - це осілий відпочинок в таборі з облаштованими побутовими умовами. Іноді туризм і кемпінг можуть поєднуватися: учасники походу долають шлях, щоб зупинитися в мальовничому місці і провести там певний час з ночівлею.

Що таке кемпінг - фото

Види кемпінгу: від максимального комфорту до екстремального відпочинку

Даний вид аутдор-дозвілля класифікується на кілька видів:

  • Піший туризм з розбиванням табору. Тобто, група людей подорожує по певному маршруту, і для привалу або ночівлі розбиває намети.
  • Активний кемпінг. Метою стає тільки активне проведення часу, наприклад, велопробіг, заплив на байдарках і ін., А стоянка служить тільки для відновлення сил.
  • Соціальний кемпінг - збір в наметовому містечку для відпочинку на основі спільних інтересів. Це можуть бути туристичні зльоти, клубні зустрічі, корпоративні табору і т.д.
  • Кемпінги на виживання - це облаштування табору з мінімумом зручностей, щоб освоїти навички виживання в дикій природі.

Автокемпінг

Окремо варто розглядати автокемпінги. Що таке автокемпінг? Автокемпинг - це організована площадка для тих, хто подорожує на автомобілі. Зазвичай власники майданчиків забезпечують доступ до благ цивілізації: водопостачання, душ, туалети, організований вивіз сміття, пральня і т.д. Чим довший період максимального перебування на території автокемпіга, тим більше зручностей зазвичай надається.

Що таке автокемпінг - фото

Що необхідно для кемпінгу

Отже, ми вже з'ясували, що таке кемпінг. Справа залишилася за тим, що взяти з собою, щоб облаштувати побут. До предметів першої потреби належать:

  • Намет. Краще, щоб це була спеціальна кемпінговий намет - з декількома відсіками, умовами для зберігання речей (гачками, вішалками, тамбуром і т.д.), можливістю установки ліхтаря, сітками від комах і т.д.
  • Спальний мішок або похідний комплект, що включає ковдру і подушку.
  • Килимок в намет. Оптимальний вибір - міцний самонадувающийся матрац, але можна використовувати і звичайні каремати.
  • Аптечка першої допомоги.
  • Ліхтарик з потужним акумулятором;
  • Рушники та предмети гігієни.
  • Ножі, посуд і пристосування для готування - газовий пальник, мангал, гриль, казанок і т.д.
  • Додатковий комплект одягу, запас шкарпеток і білизни.

Якщо використовуються електронні гаджети, обов'язково мати з собою заряджений павербанк. Інші речі - це вже питання особистий розсуд. Так, при бажанні можна взяти з собою похідну скатертину, розкладні столики і стільці, радіоприймач і т.д.

Ви увійшли як