Магазини
якісного спорядження

Що таке фетбайк і чим відрізняється від звичайного велосипеда

Фетбайк це пристосований до їзди на складній місцевості велосипед. Його ключова особливість - більш широкі і масивні покришки, які можуть проїхати там, де звичайний велосипед поїде з працею. Зазвичай через це виникають травми, а тому набагато краще вибрати саме велосипед з широкою гумою. Він може їздити:

  • по снігу;
  • по дорозі з великою кількістю піску;
  • по бруду, в тому числі, якщо вона висохла і утворює гірки і ямки;
  • на місцевості, де висока трава і так далі.

Ключова особливість - низький тиск в шинах і більш широкий розмір покришок, що і забезпечує універсальність пересування серед самих непрохідних місць.

Короткий огляд, або що таке фетбайк

Якщо вам цікаво, в чому прикол фетбайка, ви можете заглянути в історію, і переконатися, що розробка існує вже більше 10-ти років. Насправді в світі професійного спорту, коли потрібно їхати по курній дорозі, по бруду, серед трави або ж по засніжених трасах, звичайний велосипед не впорається. Шини будуть ковзати і провалюватися, можна впасти і отримати травму. У той же час, завдяки низькому тиску в шинах, збільшується їх зчеплення з поверхнею. В результаті шини не ковзають і не виляють, а людина не падає і не отримує удари і переломи. Якщо ви запитує, що таке фетбайк, то відповідь буде простою - це поліпшена модель велосипеда, фішка якого в шинах.

Що таке фетбайк? - фото

Серед всіх моделей, які сьогодні представлені на ринку, можна виділити кілька ключових:

  • для переміщень по місту;
  • для туризму і пересіченій місцевості;
  • для гонок і спортивних змагань в різних умовах і так далі.

Тому, якщо питати про те, фетбайк для чого потрібен, можна з упевненістю сказати, що для пересування без травм.

Ви увійшли як