Магазини
якісного спорядження

Як підібрати палиці для лиж

Лижний спорт не можна уявити без кількох речей - сміливості, витривалості і лижних палиць. Сьогодні ми розглянемо особливості вибору такої важливої ​​екіпіровки для зимових занять спортом.

Як підібрати палиці для лиж?

Як підібрати лижні палиці для гірських лиж відмінність і з першого разу не все знають. Власне, і про їх призначення теж і відповідь на питання "якої довжини повинні бути лижні палиці" мабуть, один з найголовніших.

В першу чергу, вони допомагають спортсмену досягати кращої маневреності на поворотах, підтримують баланс лижника на схилі і допомагають набирати швидкість. Саме головне з їх допомогою можна легко відстебнути лижні кріплення.

Спочатку вам потрібно виміряти зріст (і відняти 10-15 см), більш детальна інформація в таблиці нижче. Це простий спосіб як підібрати лижні палиці по зросту.

Як підібрати палиці для лиж таблиця

Попросіть консультанта в магазині дати вам приміряти гірськолижні черевики, а потім стоячи рівно і тримаючи палицю перевернутою, впріть її в підлогу. Потім можете "підганяти" палки скорочуючи їх на 1 см.

Будова палиць для лиж

Гірськолижні палиці складаються з темляка і стрижня, наконечника і рукоятки. Вигин палиці створює опору лижнику, а також в швидкісному гірськолижному катанні ще і сприяє зменшенню аеродинамічного опору. Якщо ви не катаєтеся на швидкісному спуску не купуйте гірськолижні палиці зігнутої форми.

Види гірськолижних палиць

Як підібрати палиці для лиж в залежності від стилю катання, давайте розбиратися.

Гірськолижні палиці - їх особливість злегка вигнута палиця. Подібний вид амуніції спортсмена призначений для слалому і швидкісного спуску.

Гонлыжные палки фото

Гірськолижні палиці для бігових лиж - для даного виду напрямку лижного спорту підходять тільки прямі палиці, в основному призначені для біатлону.

Гірськолижні палиці для бігових лиж фото

Телескопічні палки - гірськолижні палиці, які використовують альпіністи.

Телескопічні палки для лиж фото

Як правильно тримати лижні палиці?

Протягніть руку знизу петельки (ремінця) і обхопіть рукоятку разом з верхньою частиною темляка, це те як правильно тримати лижні палиці. Вага руки повинна повністю розподілятися на темляк, а за допомогою пальців потрібно додатково фіксувати палицю. Зігніть руки під кутом 90 градусів і трохи розставте руки.

Як правильно тримати лижні палиці фото

Сподіваємося ваші успіхи на гірськолижному схилі помітять всі, а також ви точно навчитеся як підібрати гірськолижні палиці ідеально для себе. Приємних покупок в інтернет-магазині "Extremstyle".

Ви увійшли як