Магазини
якісного спорядження

Надійна основа для комфортних умов

ПРИ ВИБОРІ ТЕРМОБІЛИЗНИ ПЕРШЕ ПИТАННЯ ЯКЕ ВИНИКАЄ: ШЕРСТЬ ЧИ СИНТЕТИКА?

ТОЖ ЯКИЙ БАЗОВИЙ ШАР ВИБРАТИ І ДЛЯ ЯКИХ УМОВ? ДАВАЙТЕ РОЗБЕРЕМОСЬ.

 

СИНТЕТИКА

Синтетичні базові шари легкі, міцні, майже не вбирають і добре відводять від тіла вологу, а тому швидко сохнуть.
До «синтетичних» відноситься широкий перелік штучних матеріалів, кожен з яких має дещо різні властивості. Наприклад, нейлонові (поліамідні) тканини можуть бути більш зносостійкими, ніж поліестерові, але зазвичай гірше пропускають повітря. Тому більшість синтетичних базових шарів (футболки та нижня білизна) виготовляють саме з поліестеру.
 

КОЛИ ВИБИРАТИ СИНТЕТИЧНИЙ БАЗОВИЙ ШАР ?

Базові шари з синтетики найкраще підходять для теплої або помірно-холодної погоди та під час високої активності. Швидке виведення вологи тримає тіло у сухості. А синтетика з технологіями знищенням неприємних запахів зберігає відчуття свіжості, а також знижує ризик натирання чи перегріву. Також синтетичні тканини більш стійкі до механічних пошкоджень та простіші в догляді.

ВОВНА

Нижній шар з вовни мериноса природно пропускає повітря, ізолює та має стійкість до запахів. У них також є деякі дуже круті терморегулюючі властивості, які забезпечать вам комфорт та правильну температуру у широкому діапазоні умов.

МЕРИНОСОВА ВОВНА

Це живе волокно, яке пристосовується до навколишнього середовища та температури тіла. Вбирати та відводити вологу такій вовні вдається найкраще з усіх натуральних матеріалів. Вона поглинає вологу в структуру самого волокна перед тим, як викидати її назовні. Це допомагає краще контролювати оптимальну температуру тіла: волога швидко випаровується із волокон коли поверхня вашого тіла гаряча, і сповільнюється, коли вона холодна. 

ЦІКАВИЙ ФАКТ 1:

Збереження тепла
Існує також розумна хімічна реакція, що виділяє тепло, коли молекули води вступають у реакцію з молекулами у вовняному волокні. Це захищає від швидкого охолодження, коли ви сильно пітнієте після фізичних навантажень.

ЦІКАВИЙ ФАКТ 2:

Відмінна теплоізоляція
Вовняні волокна мають природну хвилястість, яка в матеріалі створює безліч кишень ізолюючого повітря. Чим тонше волокно, тим воно хвилястіше і тим більше повітряних кишень воно створює. Це дає тонкій мериносовій вовні відмінне співвідношення тепла та ваги. Оскільки волокна шерсті мериноса дуже пружні, вони не втрачають цих повітряних кишень при намоканні, забезпечуючи теплоізоляцію навіть у вологому стані.

ЦІКАВИЙ ФАКТ 3:

М’якість тканини
Вовна мериноса набагато тонша за інші вовняні волокна. Щоб кваліфікуватися як «меринос», волокна вовни мають бути менше 24 мікронів у діаметрі, це близько 1/10 ширини людського волосся. Тому вона м'якіша, ніж стандартна вовна і як перший шар одягу приємна до тіла. В більшості не викликає свербіння (крім людей з надчутливою шкірою).

ЦІКАВИЙ ФАКТ 4:

Блокує неприємні запахи.
Вовна має вбудований захист від неприємного запаху, на відміну від синтетичних базових шарів, які потребують додаткової обробки, щоб залишатися свіжими. Шерсть також затримує запахи всередині структури своїх волокон, вивільняючи їх лише під час прання одягу. Крім того, дослідження також показали, що мериносові волокна забезпечують менш сприятливе середовище для бактерій, що викликають неприємний запах.

ЦІКАВИЙ ФАКТ 5:

Важкозаймистий матеріал.
Вовна мериноса за своєю природою важкозаймиста. Це означає, що вона не розплавиться і не злипнеться при контакті з відкритим вогнем.

КОЛИ ВИБИРАТИ МЕРИНОСОВИЙ БАЗОВИЙ ШАР?

Базові шари з вовни мериноса найкраще підходять для холодної погоди та під час тривалих походів або для активності різної інтенсивності. Природна повітропроникність шерсті мериноса і терморегулюючі властивості дозволяють почуватися комфортніше в різних умовах, як під час фізичних навантажень, так і коли ви сповільнюєтесь, а стійкість до запахів зробить багатоденні походи ще комфортнішими. До того ж нижні шари з вовни мериносу з більш високою щільністю можуть додати життєво необхідне тепло в екстремальних умовах.

ЩО РОБИТИ КОЛИ СКЛАДНО СПРОГНОЗУВАТИ ТЕМПЕРАТУРИ ТА РІВЕНЬ ІНТЕНСИВНОСТІ?

Вихід – ЗМІШАНІ ТКАНИНИ.

В наш час можливе використання змішаної тканини, щоб поєднати природні переваги мериносової вовни з довговічністю та легкістю догляду за синтетичними тканинами. Змішані базові шари є найкращим універсальним варіантом.

Вы вошли как