Магазини
якісного спорядження

Як вибрати намет

Гірські річки, свіже хвойне повітря, м'яке звучання птахів і комах - за цією гармонією туристи відправляються в найдальші куточки Землі. Щоб доповнити свої вечори і навіть ночі в лісі, потрібно обов'язково знати як вибрати намет. Адже на відпочинку хочеться думати про відпочинок, а не про те, як зігріти свої змерзлі від моторошного вітру кістки. Ми розглянемо основні типи наметів і як правильно вибрати намет.

Вибираємо намет

У цій статті, разом з Extremstyle, ми не тільки правильно вибираємо намет, але і також дізнаємося секрети походів до лісу, гори і засніжені ділянки. В першу чергу, давайте визначимося, де ми будемо розміщувати наше "укриття".

як вибрати намет туристичний

Туристична палатка

Як вибрати намет туристичний, щоб він радував вас довгі роки і протягом усього походу? Даний вид неймовірно зручний і практичний для походів. Найчастіше туристичні намети купують ті, хто вважають за краще "розведення табору" в лісі. Вони мають невелику вагу, антимоскітну сітку, і самі по собі виконані за принципом "півсфера".

Туристичні намети ділять на кілька видів, залежно від кількості днів перебування в поході (від 2 днів до 12 днів). Також існує намет для кемпінгу і для тривалого перебування на ділянках, де переважає сильний вітер і морози.

як правильно вибрати намет

Види туристичних наметів:

  • кемпінг;
  • альпінізм;
  • Намети укріплені (від сильного вітру);
  • Намети для 2-3 днів;
  • Намети для 7-12 днів;

Як вибрати туристичний намет

Щоб вибрати туристичний намет, потрібно чітко позначити дні перебування на природі і кількість людей, які прямують в похід. Також важливо враховувати час доби і погодні умови,

! "Який намет вибрати для першого походу" - часте питання, яке задають всі люди, що вирушають в похід перший раз. Вибирайте стандартний туристичний намет. Якщо в похід збирається двоє людей, то потрібно вибирати двомісну. Для гірської місцевості підійде спеціальний альпіністський намет.

Відштовхуючись від цього ви будете розуміти на який матеріал варто звернути увагу. Намет складається з особливої ​​будови:

  • Підставка з двошарового покриття;
  • Зовнішній тент з водонепроникної тканини;
  • WR покриття (захищає від конденсату);
  • Каркас;
  • Силіконова обробка (PU / SI) - використовується рідше;
  • Дуги;
  • Тамбур (вхід в намет);
  • Пол (нейлон, поліестер, поліетилен);

як вибрати намет для походу

Показники якості

До основних показників відноситься тканина, якість кріплення тенту, наявність вентиляції, гладкі шви, непромокальне дно. З вищезазначених особливостей будови додатковим бонусом буде WR покриття. Також тент намету повинен витримувати не менше 2000-3000 мм, і мати спеціальний фартух, який кладуть на землю, щоб оберігати вас від сильного вітру і закривати шлях для холодного повітря.

Матеріал ПВХ користується найбільшим попитом. Завдяки цьому тент не втрачає еластичність, і може витримувати будь-яку форму не дивлячись на зовнішні обставини. Інший популярний матеріал Оксфорд, така тканина ідеальна для наметів, адже вона досить еластична і термостійка. Оксфорд характеризується особливою будовою ниток, а сам по собі виготовляється з нейлону і поліестеру. Третім за популярністю є матеріал гала 300, що робиться з аналогічного Оксфорду матеріалу.

матеріал для намету фото

Додаткові характеристики

На наметах ви часто можете зустріти дивні назви. Давайте розглянемо їх докладніше. Товщина нитки позначається, як D + цифра, наприклад, 40D. Щільність - буквою T + цифра, тобто, 140T або 200T, і так далі. Показник RS говорить про вплетення міцної нитки, його назва RipStop. Силіконове просочення - SI. Цифри + "mm" - водонепроникність.

Як вибрати намет для походу

Тепер ви знаєте як вибрати намет для походу. Давайте наостанок ще дізнаємося пару секретів, як зробити свій кемпінг незабутнім проведенням часу. Адже тепер не такий вже і секрет, як вибрати похідний намет. Читайте секрети нижче в статті.

як вибрати туристичний намет

Секрет перший. Ретельно плануйте свою подорож, візьміть з собою найнеобхідніші речі, які не можна купити: ліхтарик, питна вода, консерви, ніж, сокира, пледи, теплий одяг. Навіть якщо похід буде влітку, вночі все одно досить холодно, і в наметі, на жаль, все одно холодно спати.

Секрет другий. Якщо планований кемпінг буде влітку, то враховуйте, що вам буде холодно вночі, особливо біля води, і нестерпно жарко, якщо ви розміститеся не в гущавині лісу, а під прямими сонячними променями. Найкраще розводити табір "посередині", в тіні дерев.

Секрет третій. Сильний вітер зруйнує ваш відпочинок. Тому купуйте намети з показником повітропроникності.

Тепер ми знаємо, як вибрати туристичний намет на основі багатьох факторів. Бажаємо відмінного відпочинку і справжніх, живих вражень.

Намет VAUDE Power Sphaerio 3P 2016

58187 грн. 23275 грн.

-60 %
Ви увійшли як