Магазини
якісного спорядження

Як вибрати кайт

Ви помічали коли-небудь ширяє в небесах величезний повітряний змій? Або людей, що борознять водну гладь за допомогою незвичайного пристрою? Раді представити вам кайт. У цій статті ви дізнаєтеся, що таке кайт і як вибрати кайт.

Види кайтів

Види кайтів ділять на зимові / літні і в залежності від конструкцій - надувні, каркасні, парофайл. Розглянемо їх докладніше.

Кайт (kiteboard, "kite" - повітряний змій, "board" - дошка) - керований повітряний змій, який призначений для кайтбордінга. Даним видом спорту можна займатися як на суші, так і на воді. Для занять кайтінгом потрібен поривчастий вітер, гарний настрій і сміливість!

Кайтинг на воді фото

Як ми вже знаємо, кайти ділять на два види: для зимового і літнього періоду. Літній кайтсерфінг - вид спорту, яким спортсмени займаються на воді (в морі, річках, океанах). Немає кращого виду дозвілля для любителів пригод і спраглих отримати нові враження. Кайтінг ще називають кайтсерфінг.

Як вибрати кайт для води

Надувні кайти (надувастік). Спеціальна конструкція призначена для водного кайтинга, яка представляє собою крило з одного надувного шару. За допомогою надувних зміїв легко стартувати з води і простіше навчитися кайтсерфінгу. Має міцну будову (каркас) завдяки якому крила не "згортаються" при катанні.

Надувний кайт фото

Надувастікі управляються системою депауер і ділять на типи кайтів в залежності від конструкції даху: з-тип (класична модель), гібрид, BOW, дельта, з - тип (сучасний).

Які типи кайтів є

Каркасні кайти. Це спеціальне одношарове крило, яке доповнено твердим каркасом з трубок. Між іншим, саме каркасні кайти були першими в світі кайтами. Каркас виготовляють з карбону. Керувати цим кайтом можна за допомогою рук, тримаючись за спеціальну планку. Їх використовують для катання на суші, але в деяких випадках і для води (але стартувати з каркасним кайтом з води значно важче).

Каркасний кайт фото

Для новачка, який планує займатися в холодну пору року, ідеальний вибір - кайт-парафойл. Його основна відмінність - максимально схожий з парапланом. Такий кайт легкий, запускається \ приземляється без сторонньої участі, і плюс до всього дуже міцний. Є три види кайта-парофайла - керований спеціальними ручками або керований системою управління (баром) і парофайл на планці (система діпауер).

Ручки управління для кайтингу

Кайт-парофайл на ручках управління. Спеціальна конструкція, якою можна керувати за допомогою спеціальних довгих ручок, за які тримається спортсмен. З кайтом-парофайлом можна комбінувати заняття лижами, сноубордом і катання на воді. Оптимальна річ, за прийнятну вартість і проста в управлінні навіть для новачка. Також відмінно підходить для гонок і водної гладі.

Купити кайт-парофайл

Кайт-парофайл керований баром. За допомогою спеціальної ручки навіть спортсмен-початківець легко впорається з керуванням кайтом-парофайлом. Ідеально підходить для комбо з бордом, ви зможете легко виконувати трюки тримаючись однією рукою.

Кайтинг на сноуборді фото

Кайт парофайл на планці (система депауер). Ця конструкція включає в себе планку, триммер і систему роликів. Підходить для досвідчених спортсменів, які займаються фрірайдом, фрістайлом і хочуть ловити сильний вітер. Для вас це стане відмінним вибором кайта, якщо до цього був досвід підкорення снігів / води.

Який кайт вибрати?

Ми розглянули основні види куполів для кайтсерфінгу, на основі цього легко зрозуміти, що підійде саме вам і який вибрати кайт новачкові. Це досить легко, вам просто потрібно визначити свій рівень, а також в яких умовах ви будете підкорювати ділянки прекрасної Землі.

Для новачків підійде кайт, який легко запустити з води. Досвідчені спортсмени можуть провести тест на визначення вітрового діапазону, чуйності кайта і як швидко будуть робитися повороти.

Обов'язково поговоріть з консультантами, розкажіть для яких цілей ви купуєте кайт і досвідчена служба підтримки зуміє підібрати для вас кайт який зуміє переміщати вас на повній швидкості наввипередки з вітром.

Бажаємо вам гарного катання, адже тепер ви знаєте як підібрати кайт.

Ви увійшли як