Магазини
якісного спорядження

Як правильно доглядати за велосипедом

Велосипед - найпопулярніший екологічний транспорт в світі. Висока затребуваність серед міських жителів пояснюється гідною альтернативою автомобілям, зручністю в переміщенні і можливістю покращувати свою спортивну форму. У цій статті ви дізнаєтеся як доглядати за велосипедом поетапно і правильно.

Догляд за велосипедом

Як правильно доглядати за велосипедом

Щоб скоротити повторення "випадкових поломок" за велосипедом потрібно доглядати вчасно. Внесіть у своє життя правило щоденного огляду вашого велосипеда починаючи від шин, контролюючи чи рівно встановлено сідло і обов'язково перевіряючи ефективність гальм. Щоб переконатися в справності гальм потрібно штовхнути велосипед, блокуючи колеса. Контроль гальм може зберегти вам життя в разі потреби. Перевірте передачі за допомогою піднятого колеса і обертання педалей з перемиканням швидкості. Накачування шин має залежати від доріг якими їздить велосипедист.

Етапи догляду за велосипедом:

  • Очищення (ретельне миття);
  • Змазування спеціальними засобами (різні деталі потрібно змащувати);
  • Налаштування елементів;
  • Своєчасна заміна деталей;
  • Сухе місце для підтримки хорошого технічного стану.

     

Як доглядати за велосипедом

Як доглядати за велосипедом: мийка

Як ми знаємо, в Україні мінлива погода, тому потрібно розуміти як правильно доглядати за велосипедом після дощу. Якщо так вийшло, що ви опинилися під зливою, вам потрібно провести невелику процедуру по промивці вашого велосипеда відразу після зливи. Не забудьте просушити деталі вашого велосипеда після миття. Для цього може знадобитися:

  • тепла вода;
  • ємність;
  • щіточка;
  • мильний розчин.

В першу чергу, окремо почистіть ваш велозамок: для цього його потрібно зняти і прибрати налиплий бруд. У пріоритеті мийка нижньої труби, де накопичується найбільше забруднень. Кареточний вузол вашого велосипеда можна очистити за допомогою маленької тонкої щіточки, з допомогою якої ви можете пройтися по важкодоступних місцях. Для додаткової чистоти зніміть колеса і промийте їх під теплим натиском води.

Мийка велосипеда

Як доглядати за ланцюгом велосипеда

Велосипедний ланцюг - одна з головних складових велосипеда. Її основна функція - справна робота обертаючого моменту (моменту сили). Традиційно ланцюг складається з двох пластин з'єднаних втулкою. Подібна форма ланцюга називається "стакан", так як зовнішня частина внутрішніх пластин може бути замінена розвальцьованною склянкою. Догляд за велосипедним ланцюгом передбачає систематичний огляд стану педалей і ланцюга вашого велосипеда, бажано після кожної поїздки.

Як доглядати за ланцюгом велосипеда

Догляд за велосипедом: мастило

Після того як ми очистили велосипед від різних забруднень - настає етап змащування деталей, що сприяє продовженню терміну життя вашого велосипеда. Існують кілька видів мастил: густе, рідке, аерозоль та кілька компонентне.

Велосипедисти зі значним стажем відразу відчувають скрегіт, постукування в педалях і відчувають, що поїздка стає важчою. Оптимальним вважається змащування велосипеда один-два рази на тиждень.

Щоб якісно змастити ланцюг потрібно:

  • Використовувати спеціальний шприц для набору масла;
  • Капати приблизно кілька крапель на кожен елемент ланцюга;
  • Після потрібно розподілити масло і протерти ланцюг (бажано сухою ганчіркою).

     

Догляд за велосипедом мастило

Ви увійшли як