Магазини
якісного спорядження

Водні види спорту — їх особливості та на чому катаються

  1. Що таке вейкбординг
  2. Що таке вейксерфінг
  3. Що таке віндсерфінг
  4. Що таке кайсерфінг
  5. Що таке кайтбординг
  6. Що таке серфінг
  7. Що таке гідрофойл
  8. Що таке сап-серфінг

Любов до плавання і морю відкрила людям безліч спортивних напрямків, хобі та навіть створило певний стиль життя. У цій статті ми розглянемо які існують водні види спорту.

Вейкбординг та Вейксерфінг

Вейкбординг - це вид екстремального виду спорту, де спортсмен використовує вейкборд і катається по хвилях. Вейкбординг увібрав в себе кращі риси сноубордингу. Дошка для вейкбордингу має відмінності від вейксерфа, такі як: особливі кріплення і кіль. При заняттях вейкбордингом спортсмени тримаються за трос майже весь час, щоб мінімізувати ймовірність падіння, а створити додаткову швидкість поїздки допомагає катер.

Що таке вейкбординг

Вейкборд (вейк) - це дошка для занять вейкбордингом, видом спортом який представляє собою катання спортсмена за допомогою водної дошки. Для старту катання на вейкборді вам знадобиться купити або взяти в оренду шолом, вейкборд і кріплення і спеціальні черевики (з відкритим або закритим носком).

Що таке вейкборд

Вейксерфінг - це екстремальне катання при якому використовується вейксерф, даний напрямок нагадує класичний серфінг. При заняттях можна виконувати різні трюки: карвінг, гріб, Коффін, бордслайд і інші. На заняттях вейксерфінгом спортсмен не тримається за трос, а його дошка прикріплена до водного транспорту за допомогою троса, і завдяки цьому можна робити різні стрибки.

Що таке Вейксерфінг

Вейксерф - це спеціальна дошка без кріплень, за допомогою якої можна легко долати водну гладь і робити різні трюки.

що таке Вейксерф

Віндсерфінг

Віндсерфінг - це ще один екстремальний вид спорту особливістю якого є катання спортсмена за допомогою дошки для віндсерфінгу та спеціального вітрила. Навіть якщо ми дослівно переведемо слово "windsurfing", то отримаємо вірну інтерпретацію "вітер" в поєднанні з "серфінгом", це так як "працює" віндсерфінг. Катання відбувається так: вам потрібно утримувати "парус", і повертати серф. Заняття віндсерфінгом проходять як на воді так і на снігу. Переміщення на водній гладі можливо в річках, морях, океанах, озерах. Розрізняють декілька напрямків: фристайл, слалом, wave, super x.

Що таке Віндсерфінг

Віндсерф - спеціальна дошка з вітрилом, яка схожа на серф. Кращими матеріалами а вважаються карбон, кевлар, пластик, що дає спортсмену легше переміщатися по воді через невеликої ваги.

що таке віндсерф

Кайтбординг та Кайтсерфінг

Кайтсерфинг ("kite" англ. - повітряний змій) - це екстремальний вид спорту при якому катання здійснюється за допомогою кайта і дошки схожою на серф. Надувний кайт (купол) дозволяє розвивати і подвоювати швидкість. Кайтсерф - довга дошка зі спеціальною поверхнею, яка допомагає спортсмену не впасти на високій швидкості.

Що таке кайтсерфінг

Кайтбординг - це захоплюючий вид спорту в якому спортсмен катається на кайтборді і управляє за допомогою планки за яку держиться. Єдина відмінність це не серф, а борд. Кайтборд - це дошка для занять водним брудного.

що таке Кайтбординг

З часом ви зможете освоїти високі стрибки, фрірайд, фрістайл і будь-які інші трюки. Професіонали можуть розвивати надзвичайно високу швидкість і показувати більшу маневреність при заняттях кайтспортом.

Кайт - це повітряний змій, який кріпиться до серфу, з його допомогою ви можете розсікати по водній поверхні за допомогою вітру. Для щоб почати кататися вам потрібні - окуляри, каска, гідрокостюм, рятувальний жилет, одяг для кайтсерфінгу, а кайт ви можете взяти в оренду. Щоб вибрати потрібний кайт (балонний, плоскоарочний, зимовий, літній) вам потрібно проконсультуватися з консультантами інтернет-магазину Екстрім-стайл.

що таке кайт

Серфінг

Саме каліфорнійський дух свободи в 60-х став "зеленим сигналом", початком і натхненням для мільйона серферів по всьому світу.

Серфінг - це професійний вид спорту при якому спортсмен катається на дошці за високими хвилями.

що таке серфінг

Серф - це дошка витягнуто-закругленою форми, яка дозволяє розвивати швидкість і маневрувати на воді. Серф виготовляють легкими міцним з піни і стеклаволокна, а зверху покривають тонкий шаром смоли, щоб серфер міг легко "ловити хвилю & rdquo; при цьому не падаючи.

що таке серф дошка

Гідрофойл - це додаткове винахід для катання, яке піднімає вас в повітря. Це дошка з корпусом, плавцем, кілем і матч. Гідрофойл ідеально підходить для прискореного катання, але при бажанні ви можете зайнятися ще і кайтфойлінгом (коли райдер може "літати & rdquo; над хвилями. Спорсмена на гідрофойле прив'язаний до катера, таким чином створюючи собі відповідну швидкість переміщення.

що таке гідрофойл

SUP Surfing

SUP Surfing - це приголомшливий спорт, який об'єднує технологічність і австралійський серфінг. Серф - спеціальна надувна дошка яка дає можливість розганятися і впевнено стояти на ногах, а пересуватися за допомогою весла.

що таке сап серфінг

Надувні сапи можна складати в рюкзак, і, що примітно, по міцності вони не поступаються своїм класичним родичам. Сапсерфінг став відомий не так давно (всього 15 років тому), завдяки показу на ТБ в Америці. Сьогодні багато голлівудських зірок катаються на сапах, а справжні фанати відвідують змагання на острові Бора-Бора.

Сап - це дошка з допомогою якої спортсмен може кататися під відкритим небом, що нагадує серф. Ці дошки бувають двох видів: надувні і жорсткі.

що таке сап дошка

Водні види спорту надзвичайно корисні для всього тіла: адже задіюється вся група м'язів. У нас для вас гарні новини, Extremstyle організовує навчальні програми для всіх бажаючих з віндсерфінгу та кайтсерфінгу. Ми бажаємо вам не боятися хвилі і перемагати самого себе!

Ви увійшли як