Магазини
якісного спорядження

Що таке худі і світшоти: чим вони відрізняються, їх переваги і модні тенденції

Гардероб вважається відображенням людини, проте більшість не може сказати, що таке худі, світшот та чим вони відрізняються. Популярність обох різновидів одягу можна порівняти тільки з джинсами. Те, що зазвичай називають кофтою, є світшоти, кофтою з капюшоном - худі або толстовкою. Є й інші відмінності, що дозволяють підібрати ідеальне рішення в залежності від сезону, статури або особистого смаку.

Що таке худі

До обов'язкових рис такої моделі відноситься капюшон, застібка і комір-стійка. Гарне худі це тепла і захищена від вітру тканина. Воно не сковує рухи, завдяки чому користується попитом у спортсменів. Існування модних лінійок зробило такі моделі популярними і для повсякденного носіння.

Худі це | Що таке худі -фото

Пояснюючи простою мовою, чим відрізняється худі від толстовки можна вказати на застібку. У другій її немає. Є і невелика різниця в кишенях. Толстовки мають прості кишені з боків, худі - кишені-кенгуру, розміщені трохи попереду. В іншому обидва різновиди дуже схожі.

Що таке світшот

Це легка і більш тонка версія звичайної толстовки. Розбираючись, чим відрізняється худі від світшота необхідно вказати на відсутність у другій застібки і капюшона. Присутній невеликий виріз круглої форми з гумкою. У більшості випадків світшоти не мають кишень, але іноді вони «ховаються» в швах.

Світшот це | Що таке світшот - фото

Як і було сказано, світшоти це те, що зазвичай називають простою кофтою. Більшість людей має в своєму гардеробі хоча б одну модель.

Що краще - худі або світшот

Обидва варіанти мають свої переваги.

Можна створити цілком чітку систему в залежності від сезону:

  • Літо. Ідеальним вибором стане світшот. На комірі завжди присутня спеціальна трикутна вставка з більш тонкої тканиною. Вона призначена для швидкого випаровування поту;
  • Осінь. Краще віддати перевагу худі, що це і які у нього переваги тепер має бути зрозуміло. Завдяки теплому каптуру і коміру-стійці, така модель відмінно захищає від морозу і вітру;
  • Зима. Багато хто носить світшот поверх худі. Щільна тканина каптура у другій служить заміною шарфу;
  • Весна. Варто вибрати худі. Капюшон дозволить носити більш легкий одяг, але з можливістю в будь-який момент зігріти вуха.

Продається велика кількість моделей з різною товщиною тканини. Любителі худі можуть знайти відповідне рішення і для літнього сезону.

Який варіант зараз в моді

Розібравшись, що таке світшот і худі варто вивчити модні тенденції. Обидва варіанти мають попит у чоловіків і жінок, але особливу увагу варто приділити дизайну. Однотонні моделі вийшли з моди, краще замовити варіант з цікавим принтом. Може бути улюблений персонаж або набір малюнків.

З джинсами краще виглядає світшот, якщо поверх надягається ще куртка - худі. Другий варіант не поєднується з каблуками, так що модницям краще вибрати світшоти. В тренді червоні, коричневі або сині відтінки, чорний залишається універсальним.

Кофта - це народний термін, що позначає не тільки худі і світшот, в чому різниця яких тепер очевидно. Розуміння справжньої назви допоможе швидше розібратися в асортименті, не зганьбитися в модних колах і просто краще пізнати власні переваги.

Читайте також: "Що таке лонгслів: як і з чим носити".

Ви увійшли як