Магазини
якісного спорядження

Як вибрати роликові ковзани

Історія роликових ковзанів починається не з маленької дівчинки, яка вирішила одного разу покататися уздовж узбережжя Санта-Моніки. Історія роликових ковзанів сповнена падінь, злетів, розчарувань, - зокрема, як і будь-яка інша історія.

Джозеф Мерлін був тою самою першою людиною, хто придумав ролики, в якості заміни класичних (і вже "приївшихся" в той час ковзанів). На перших роликах не було гальм, тому тест-поїздка Джозефа за допомогою власного винаходу пройшла не зовсім "м'яко".

Багато років знадобилося на доопрацювання дизайну, на якому можна проїхати, як то кажуть, зі спокійною душею. Через 100 років з'явився ще один геніальний творець по імені Плимптон, який допрацював версію роликів до сучасної концепції. Але в сучасному світі і досі актуальне питання, як підібрати роликові ковзани?

Історія роликових ковзанів

Розміри роликових ковзанів

Вибирати ролики під себе потрібно ретельно, адже вони не просто "утримують" форму ноги, а й допомагають значно швидше долати відстані.

До слова, саме індустрія кіно створила ролики разом з невід'ємною тінню спортивної, вільної людини, що живе нога в ногу з часом. Канонічний образ людини що катається на роликах - дівчина з довгим волоссям, плавно і вертко переміщається по пальмовій алеї.

Як вибрати хороші роликові ковзани

Маркетинг штука сильна, але які саме роликові ковзани краще? Орієнтуйтеся на бренди, які вже перевірили на собі сотні тисяч людей. До таких відносяться POWERSLIDE, FILA. Про другий вищезгаданий бренд чули всі, або хоча б бачили їх логотип (зображення нижче).

Як вибрати роликові ковзани FILA

Види роликів

Ролики мають свої особливості, залежно від стилю катання, і на основі цього їх ділять на кілька видів.

Фітнес ролики. Завдяки прогулянкам на свіжому повітрі, ви не тільки покращуєте своє здоров'я, але і ефективно боритеся із зайвою вагою. Вони призначені для катання на рівній дорозі.

Ролики для фітнесу фото

Стріт / агрессив. Такі ролики призначені для швидкісного (навіть екстремального) катання по вулицях.

Downhill. Якщо ви шукайте ролики для екстремальних спусків з пагорбів, то радимо звернути увагу на downhill.

Ролики для Downhill

Позашляхове катання. Навіть ролики можуть бути "позашляховими". Якщо ви живете за містом, то вам однозначно потрібні ролики для позашляхового катання, одним асфальтом ситий не будеш.

Слалом. Даний стиль відрізняє катання по розмітці і виконання різних фігур. Ви напевно не раз бачили людей, які катаються за принципом гри "змійка".

Ролики для слалому фото

Ми вже уточнили, що бренд FILA не може не радувати, навіть новачка. Але його сильний конкурент - POWERSLIDE. Це неймовірно круті ролики, які люблять не тільки дорослі, а й діти. Так ми і підібралися до іншої не менш важливої ​​теми.

Розміри роликів

Після того як ми визначилися з брендом, саме час навчитися вибирати розміри роликів. Для наочності таблиця нижче. Щоб дізнатися свій розмір потрібно виміряти стопу.

Таблиця розмірів роликів

Як вибрати ролики для дітей

Саме час навчитися робити вибір роликових ковзанів для дітей. Ви ще не встигли звикнути, що ваша дитина навчилася ходити, а він вже хоче кататися на роликах. Спробуємо тоді розібратися, які роликові ковзани краще купити дитині.

Вибір роликових ковзанів для дітей працює за таким же принципом, - орієнтир на виробника. Перевірений бренд - мінімізація травм ніг до 80%. І, безумовно, своєчасне навчання цього виду спорту.

Для дітей краще купувати розсувні ролики, це збільшує їх "життя" на пару сезонів. Можете не хвилюватися, у хорошого виробника найчастіше розсувні ролики.

Без примірки в цілому немає сенсу купувати ролики. Беріть з собою дитину в найближчий магазин Extremstyle і ми разом підберемо що-небудь для малечі. Звертайте увагу на те, щоб нога не бовталася, і ніде не тиснула. Роликові ковзани для дітей повинні бути легкими, це найголовніше правило!

Додаткові поради

1. Колеса на роликах потрібно періодично міняти місцями - керуючись схемою хрест-навхрест;

Як міняти колеса на роликах фото

2. Після активного катання завжди перевіряйте ролики. В колеса можуть потрапити камінчики, скло, і будь-які різні детальки які руйнують колеса.

Догляд за роликами

Чомусь, як доглядати за роликовими ковзанами, багато хто замислюється в останню чергу. Але ми вирішили торкнутися цю важливу тему. Всі катаються по-різному, хтось летить стрімголов по калюжах, піску (всяке буває, але краще так не робити), хтось спокійно робить пару кіл навколо парку. Як тільки ролики почали видавати сумнівні звуки - скрегіт, скрип, то, мабуть, щось пішло не так. Не панікуємо, просто настав час змастити підшипники.

Інструктаж

  • Зніміть колеса за допомогою шестигранного ключа
  • Протріть колеса від пилу, бруду, піску
  • Дістаньте підшипники з посадочних місць
  • Зніміть "пильовики", вони ж захисні кришки
  • Промийте підшипники за допомогою розчинника, бензину, ацетону (або помістіть їх в спеціальну ємність з вищезгаданими помічниками)
  • Змастіть всередину підшипника загусла маззю (тільки коли вони остаточно підсохнуть). Наносите невелику кількість мастила / Оською / мазі.

Як доглядати за роликовими ковзанами

До іншого догляду відноситься періодичне миття внутренника (чобіток). Робиться це тільки вручну.

Ось і все, що потрібно знати при виборі роликів. Запрошуємо вас в наш магазин, щоб висококваліфіровані консультанти допомогли підібрати відмінні ролики для вас і ваших дітей. Гарного відпочинку!

Ви увійшли як