Магазини
якісного спорядження

Duotone: інтерв'ю з Тілем Еберлє

Duotone

Duotone — це не новий гравець в індустрії. Так з другої половини 2018 року називається колишня лінійка North Kiteboarding, відомий на весь світ підрозділ North Sails America. Тіль Еберлє, керуючий директор Boards & More GmbH, у форматі інтерв'ю розповість про те, що відбувається з новим брендом Duotone та чого можна очікувати в майбутньому.


Інтерв'юер: Було багато пліток останнім часом. Чи правда, що Boards & More вивела новий бренд на ринок кайтів?

Тіль Еберлє: Так, це правда. Ми запустили новий бренд Duotone 1 серпня 2018 року.

І: Що означає новий бренд Duotone?

ТЕ: Duotone презентує справжність: істина в кайтбордингу, істина у віндсерфінгу. Ми продовжуємо пропонувати високоякісні продукти для всіх дисциплін та будемо лідерами в технологіях для спорту, який любимо.

І: Чи з'являться продукти Duotone для кайтбордингу, віндсерфінгу, серфінгу або навіть вейкбордингу?

ТЕ: Це можливо. Тим не менш, на цей час ми зосереджені на кайтбордингу та віндсерфінгу. Зокрема, ми, ймовірно, досліджуватимемо сектор гідрофойлів. Серфінг на гідрофойлах стрімко розвивається.

І: Що трапилось з Вами після того, як Ви залишили North Kiteboarding після 18 років праці?

ТЕ: Boards & More та North Sails Group America, якою володіє Oakley Capital, мають трохи інші погляди на майбутнє бренду. Це те, що надихнуло нас в Boards & More створити свій власний бренд. У нас є декілька цікавих ідей на майбутнє і ми готові повністю їх реалізувати.

І: Група Boards & More тепер має нового власника?

ТЕ: Ні, принаймні на цей момент. Але через кілька років це може статись.

І: Чи буде North Kiteboarding існувати?

ТЕ: Цього я не можу сказати. Ми, як Boards & More, більше не будемо керувати брендом North Kiteboarding після завершення перехідного періоду.

І: Тобто, ви відмовитесь від North Kiteboarding. Що це означає для клієнтів? Якщо, наприклад, клієнт купив новий кайт North Kiteboarding навесні 2018 року?

ТЕ: Ми, тобто Boards & More, працюємо з дилером, у якого клієнт придбав свій кайт, та продовжимо співробітництво з дилером. Ми відповідатимемо на будь-які претензії по гарантії у встановлені законом терміни. Ще краще, якщо клієнт підписався на нашу програму подовження гарантії — він отримає додаткові 6 місяців до початкового гарантійного терміну. Окрім того, ми також будемо продовжувати підлаштовуватись. Як Boards & More, ми маємо репутацію надійної компанії, і будемо продовжувати виконувати сервіс та гарантію на будь-який продукт, який продаємо. І, звичайно, як Boards & More, ми також хочемо, щоб наш новий бренд Duotone запрацював та працював. Ми зробимо все, що від нас залежить, щоб наші клієнти були задоволені.

І: Тобто, це просто випадок зміни назви ваших існуючих продуктів та продажі їх під назвою Duotone?

ТЕ: Ми будемо продовжувати розвивати наші продукти під новим брендом, це точно. Вся техніка, дизайн кайтів, всі ноу-хау — це всі знання, набуті Boards & More за минулі роки. Всі продукти були розроблені нашими співробітниками, ми маємо всі патенти, і всі назви продуктів належать Boards & More. Наприклад, ми створили Rebel і Neo, тому в Duotone будуть доступні і Rebel, і Neo, які будуть ідентичними за характеристиками польоту та позиціонуванню Rebel або Neo минулого. Ми також збережемо наші перевірені виробничі налаштування, щоб гарантувати таку саму високу якість для наших клієнтів.

І: Таким чином, в наступному році клієнти все ще зможуть купити Click Bar, NTT прив'язку, Twintips з системою треку або Neo Kite?

ТЕ: Так, вони будуть. Клієнти отримають все, з чим вони знайомі, і навіть трохи більше.

І: Всі ваші розробники, командні гонщики та міжнародні дистриб'ютори залишаться з вами?

ТЕ: Ми заздалегідь задали питання всім: Кену Віннеру, Ральфу Грьозелю, Скай Солбаху, всім прорайдерам команди та співробітникам. Всі наші розробники та внутрішня команда підписались на наступні кілька років та раді, що це спрацювало. Спочатку багато співробітників вважали, що це жарт: ми не можемо просто створити повністю новий бренд. Однак тепер, коли ми цим займаємось, очевидно, що з'являється багато нових можливостей, і наші співробітники, особливо багато хто з молодших членів команди, більш вмотивовані залишити свій слід, ніж раніше.

І: Які нові свободи вам особливо подобаються з вашим власним брендом Duotone?

ТЕ: Іноді зміни можуть дійсно надихнути вас. Бренд Duotone належить нам. Ми можемо сформувати його так, як вважаємо за потрібне. Ми розмістимо Duotone там, де, за нашою думкою, він найкраще підходить та де він може бути цікавим для наших клієнтів. Ми більше не пов'язані з вітрильним спортом. Ми також можемо розвивати Duotone в нових областях, таких як гідрофойлинг або одяг, якщо того забажаємо. Або, якщо ми хочемо вивести дошки для серфінгу на ринок, ми також можемо це зробити. Тепер справа за нами, за тим, чого ми хочемо досягти.

І: Чи вплине запуск Duotone на інші бренди групи Boards & More, наприклад, ION, Fanatic та Arrows?

ТЕ: Ні, зовсім ні.

І: Ви володієте брендом ION, з якого походить ION Club. Чому новий бренд не називається ION Kiteboarding?

ТЕ: Ми прискіпливо розглянули це питання всередині. Однак, ми дійшли висновку, що з точки зору позиціонування бренду краще зберегти ION незалежним. Навіть кайтери Cabrinha або прихильники Slingshot можуть ідентифікувати себе з ION та придбати ці продукти. Наша мета, коли ми створювали ION, полягала не в тому, щоб просто пропонувати які-небудь товари під цією назвою, а в тому, щоб створити нейтральний бренд, який спеціалізується на аксесуарах на додаток до наших, а також до інших апаратних брендів. З цієї причини ION не ідеально підходить для нашої першочергової ідеї створення нового кайт-бренду. До речі, Duotone — це не нове ім'я. Існував бренд сноубордів від Boards & More з такою назвою ще в 1990-х роках.

І: Чому ви знову витягнули цю назву з ящика?

ТЕ: На деяких форумах було багато гарячих суперечок про назву Duotone, і ми вважаємо це захоплюючим, тому що це дуже емоційна назва з багатьма значеннями та тлумаченнями. В останні два роки наші кайти прикрашав ефект подвійного відтінку у кольоровій гамі — ось як ми вийшли на цю назву. Коли ми шукали ім'я нового бренду, ми обрали Duotone у якості внутрішньої назви проекту. І чим довше ми працювали з нею, тим більше розуміли, що це ім'я дійсно пасує. Окрім того, таке ім'я вже зареєстровано компанією Boards & More, і нам дійсно сподобалось подвійне тлумачення, пов'язане з Duotone: вітер і вода добре поєднуються, нагадуючи про легкість та стабільність. Взаємодія між двома факторами виникає знов і знов при створенні наших продуктів.

І: А той факт, що назва була пов'язана зі сноубордами з 1990-х років, це бентежить вас?

ТЕ: Ні, дев'яності роки пройшли вже давно. Що важливіше, Duotone був дуже крутим брендом, який відрізнявся високою якістю. Він випереджав свій час.

І: Ви б назвали це нове підприємство особисто для Вас тягарем або свободою?

ТЕ: Я б сказав, що це величезна перспектива. Ми несемо щось нове, таке, чого більше ніхто не робить. Я знов відчуваю оптимізм. Це виклик: він дуже захоплюючий, творчо кажучи. Можна сказати й так: якщо ви хочете прокатитись на великій хвилі, такій як на Мауї в «Щелепах», і не проявити ніякої поваги до виклику та наслідків, то навряд чи ви отримаєте позитивний результат. Повага є гарним керуючим фактором, тому ми вправно попрацювали над розробкою ретельного плану дій та відкриті до нових можливостей.

І: Як ви плануєте зробити новий бренд Duotone відомим світу?

ТЕ: Кайтсерфінг — дуже тісне товариство. Вже відомо, що новий бренд Duotone існує. Але вельми логічно, що ми також плануємо ретельний маркетинг з нашої сторони, щоб забезпечити успішний запуск бренду, що також принесе користь нашим партнерам з продажів. Окрім того, Boards & More, ймовірно, має найкращу міжнародну систему розподілу в сегменті водних видів спорту, яку ми будемо використовувати для розповсюдження інформації.

І: Чи очікуєте Ви, що з запуском Duotone ціна на використані кайти North Kiteboarding різко впаде?

ТЕ: Я маю сумнів. Тому що Rebel — це завжди Rebel, а Neo — це завжди Neo. Клієнт знає, чого хоче. Виходячи з мого досвіду, конкретна модель та назва продукту важливіша, ніж бренд. І роздрібні продавці, і користувачі можуть бути впевнені, що в цьому році не буде надто багато товарів зі знижкою в кінці сезону від North Kiteboarding, ми будемо тримати під контролем переповнення. Кращою гарантією гарної вартості при перепродажу є скромна кількість доступних продуктів в кінці сезону.

І: Коли нові кайти та дошки Duotone з'являться на ринку?

ТЕ: Бренд Duotone офіційно запущений 1 серпня 2018 року. Раніше ринкові запуски кайтів Vegas, Rebel, Dice та Neo розповсюджувались з серпня по жовтень. В тому році Duotone Vegas, Duotone Rebel, Duotone Dice та Duotone Neo надійшли в продаж раніше: на початку серпня. Весь наш асортимент Twintips і Surfboards під брендом Duotone також доступний. Друга хвиля продукту очікується у лютому 2019 року.

Оригінал інтерв'ю знаходиться за цим посиланням.

Ви увійшли як