Магазини
якісного спорядження

Як правильно доглядати за сноубордом. Невелика інструкція від Extremstyle

Катання на сноуборді відноситься до активних зимових видів спорту. Головне в цьому спорті вміти правильно управляти своїм тілом, тримати рівновагу. Безумовно ключову роль грає сам сноуборд, який представляє собою плоску дошку з ковзаючою поверхнею. Для фіксації ніг на дошці встановлені спеціальні кріплення.

Ось тому, щоб отримувати максимум задоволення від катання, дуже важливо, щоб головний спортивний інвентар був завжди в гарному стані. Таким чином, ключовим моментом є догляд за сноубордом, і тому, бажано знати всі його нюанси.

Найпроблемніші місця на сноуборді

Для початку варто визначити самі проблематичні зони на сноуборді. Найбільш проблемна - це ковзна поверхня. На ній допускається тільки один вигин і це ваговий прогин. Якщо ж канти не йдуть врівень зі ковзняком, тоді ваш інвентар вимагає термінового ремонту, так як це відображається на якості катання. Усунути такий дефект самостійно складно, тут необхідна допомога фахівця.

Алгоритм догляду за сноубордом

А ось, що вам точно буде по силі, так це догляд за спортивним інвентарем. Розглянемо, як доглядати за сноубордом, який головний порядок дій. Алгоритм дій простий:

  • Очистка інвентарю від бруду і снігу;
  • Заточка кантів за допомогою канторіза: рекомендується виконувати один-два рази в один сезон;
  • Відновлення після дрібних подряпин;
  • Покриття парафіном: далі розглянемо, чи потрібно парафінити новий сноуборд.

Якщо інвентар тільки що з магазину, то підготовка нового сноуборда до катання всіх цих дій не вимагає.

Догляд після катання

Після того, як ви покаталися, важливо очистити дошку від бруду, правильно її просушити, не допускаючи попадання сонячних променів. Таким чином, слід уникати нагрівальних приладів. Ось і весь догляд за сноубордом після катання: знадобиться мінімум зусиль.

Як часто необхідно парафінитисноуборд

Окремий пункт догляду - це нанесення парафіну на поверхню дошки. Вся справа в тому, що даний засіб підвищує ковзаючі властивості сноуборду. Однак, перш ніж приступити до даному процесу, важливо ретельно очистити поверхню сноуборду від бруду і залишків старого парафіну. Для таких цілей використовується спеціальна смивка, а ось температурна обробка не допускається.

Все просто: наносимо змивку на поверхню і протираємо її сухою ганчіркою, а далі можна приступати до основного процесу. І саме ключове питання: «Як часто треба парафінити сноуборд, скільки разів в сезон?». В цілому рекомендується наносити парафін в тих випадках, коли дошка починає погано ковзати. Найчастіше така процедура виконується один раз в два місяці. Таким чином, якщо ви в сумнівах про те, чи потрібно парафінити новий сноуборд, можна сміливо сказати, що ні. Сильно ковзаюча поверхня, як і тупа - ні до чого.

Ось і всі правила про те, як правильно доглядати за сноубордом, щоб він завжди був на ходу.

Ви увійшли як