Магазини
якісного спорядження

Burton Step On

Встібніть ваш черевик Ruler в кріплення Step On і відчуйте комфорт та зручність найінтуїтивнішого з'єднання у світі сноуборду!

Це найінтуїтивніше з'єднання у світі сноуборду. Встібніть в кріплення Step On для безпрецедентної простоти та ефективності. Три точки контакту — дві біля пальців та одна біля п'ятки — забезпечують незрівняну надійність та контроль дошки. Сумісність з усіма актуальними системами кріплень, включаючи 4x4, 3D®, и The Channel®.

В наркотичному угарі дев'яностих народилось чимало дивних ідей, наприклад, причепити до сноуборду ліш або прикріпити плавець. Були й логічні, не менш дивні. Все було віддано на відкуп чистому задоволенню, але в тому перешкодою ставали мокра дупа та друзі-лижники, які тільки-но зістрибнувши з лави під'ємника укочувались вдалечінь, поки ти морозиш п'яту точку, встібуючись в кріпи сноуборда.

Спини лижників, що віддалюються, підігрівали заздрість. За день вони катали більше, спускались частіше. У спробах схопити фан, що вислизає, стали з'являтись кріплення без стрепів. Деякі з них не мали хайбека, тому для посилення жорсткості застосовувася метал та вигадувались хитрі конструкції родом з гірськолижного середовища. Вся ця справа важила як праска, керувалася як праска та мала інерцію як у праски. Burton виступив одним з піонерів та запропонував свій варіант Step In з хайбеком у вигляді кріпів Mission з черевиками Ruler. Так трапилось, що в багатьох магазинах вони продавались з хорошою знижкою, оскільки придбати знаходилось небагато бажаючих.

Принцип «не треба лагодити, поки не зламано» загасив вогонь революції. Покликані прискорити встібування та полегшити ношу для новачків та клієнтів прокату, безстрепові кріплення працювали так собі та не позбавляли від необхідності нагинатись. Засипані снігом, вони взагалі не працювали та змушували вмикати режим мітли, поки твої друзі-лижники продовжували «прасувати» схил.

20 років потому Burton входить в ту ж річку вдруге, але на цей раз з багажом досвіду та циклом розробки тривалістю три роки. Нехай той, хто пам'ятає дев'яності з їхніми дивними трендами, проявляє справедливий скепсис, Burton виконав роботу над помилками та готовий запустити другий цикл сноубордичної революції. На цей раз успішно.

Step In і Step On відрізняє всього одна літера в назві, але між ними — прірва. Нове кріплення фіксує черевик в трьох точках. На відміну від традиційних кріпів зі стрепами, першою встібується п'ятка, потім носок. Звикаєш до нової логіки за день. Фіксація супроводжується двома клацаннями. Вистібнутись так само просто: важіль збоку звільняє задній пін, треба підняти ногу та трішки викрутити її вбік. Щоб звільнити ногу з кріплення, все ще необхідно нахилитись, але робиться це швидко та інтуїтивно. Мокра дупа тепер у минулому. Вага — мінімальна.

Step On складається з двох компонентів. Знадобляться Photon або Ruler (або їхні жіночі аналоги Felix та Limelight). Відповідно, потрібні й спеціальні кріпи. Поки що черевики і кріплення продаються в комплекті. Ваші старі улюблені черевики несумісні, тому зекономити не вдасться. Здається, що покупка Step On — справа не з дешевих, але при порівнянні нових кріплень з традиційними баклями та новими черевиками, виявиться, що ціна на Step On конкурентна.

Кріплення монтується в 4х4, а також в бьортновські 3D і Channel. База зроблена з композита нейлон-скловолокно. П'яткова скоба — з алюмінію, хайбек однокомпонентний, з нейлону. Нахил вперед налаштовується гвинтами. Основа кожної з трьох точок фіксації зроблена зі зносостійкого пластика, контактний пін — металевий. Майданчик FullBED зі спіненого EVA повторює форму підошви черевика. Через розташований позаду контактний пін, черевики Step On не можна використовувати в інших системах.

Перше, що тобі захочеться зробити — застрибнути на дошку з ходу. Сервери ютуба роблять значний внесок у прискорення процесу танення льодів від кількості завантажених роликів з дешевими понтами, проте це неминуче: якщо Step On набере популярність (він це вже робить), у снігових дисциплінах з'являться нові трюки, частково запозичені з серфінгу та скейту. Флетлендери/джибери вже застосовують можливості, які відкрились завдяки Step On. І це тільки початок.

Головний же прикол в тому, що завдяки Step On ти банально більше катаєшся. Якщо серед друзів є лижники, ти не дивишся їм слідом. Ти готовий до спуску разом з ними, ледве покинувши підйомник.

А що з приводу пухляку? Step On працює, будучи засипаним снігом. Над усуненням найголовнішого недоліку Step In інженери попрацювали дуже продуктивно. Зрозуміло, що перед встібуванням слід вимести сніг, однак Step On гарантовано фіксує черевик, тоді як у такій же ситуації Step In відмовляв.

У минулому році Burton випустив обмежену партію черевиків та кріплень для сезону 2018 року. Магазини, які встигли швидко продати склад, отримували багато прохань привезти більше товару, однак навіть великі рітейлери були змушені чекати нового сезону. Саме в 2019 році Burton планує вистрілити зо всіх гармат, додавши у портфоліо версію для чоловіків Ion, дитячі Zipline та Youth. Розберемося детальніше.

Всі черевики Step On оснащені системою шнурівки Boa. Традиційних шнурків з люверсами не буде. У Photon та Felix по два храповика — вони призначені агресивним райдерам: один затягує шнурок, а другий розташований на стрепі й дозволяє регулювати жорсткість черевика. На топовому Ion Step On дебютує нова система шнурівки Dualzone Speed Zone Lacing System із застосуванням шнурків фірми New England Ropes — завдяки ній забезпечується чималий приріст в швидкості фіксації, необхідний просунутим сноубордистам.

Step On Youth допоможе юним райдерам залишатись вмотивованими та привчить їх до максимально простого та ергономічного екіпірування. Це одні з найкомфортніших черевиків на ринку. М'який, приємний на дотик внутрішник відводить вологу, а устілка з етіленвінілацетату оброблена складом, що перешкоджає появі неприємного запаху.

У чоловічих та жіночих черевиках Ruler та Limelight петлі шнурівки Lockdown Lacing перенесені в інші точки для покращеного утримання п'ятки, оновлена запасовка шнурків механизму Boa дозволяє одним храповиком затягувати окремо верхню та нижню зону черевика. Схема шнурівки наближена до симетричної по всій зоні покриття, і при цьому зберігається «відчуття дошки», порівняне з моделями сезону-2018.

І, нарешті, Burton вніс зміни в конструкцію заднього замка Heel Cleat, який отримають абсолютно всі моделі черевиків сезону-2019. Розширений контактний пін спрощує процес фіксації та забезпечує природнє входження черевика в кріплення. Окрім того, Burton буде продавати задній замок у вигляді запчастини для тих, хто бажає встановити його замість замка на моделях Step On попереднього покоління.

Для кого ця система? Step On відмінно підійде новачкам, дітям та людям з проблемами хребця та колін, яким важко часто нахилятися, щоб застібнути та розстібнути баклі. Step On круто допоможе прокатним центрам завдяки своїй простоті та ергономічності. Спрощення ергономіки сприяє покращенню залученості в спорт людей, які рідко катаються на сноуборді. Любителі джибінгу/флету зможуть включити скейтові елементи у своє портфоліо трюків, хоча це й передбачає неминуче ущільнення графіку травматологів. Докторам також хочеться їсти.

Який би справедливий не був скепсіс бувалих, що пам'ятають старі часи, кріплення без стрепів — гарна ідея. Трохи шкода, що наркотичний угар дев'яностих не залишив місця тверезості, необхідної для грамотного та вдумливого доведення ідеї до рабочого та працюючого у всіх умовах стану. Наскільки голосно вдасться бренду Burton вистрілити з системою Step On покаже рік 2019. Сезон-2018 був пілотним.

Ви увійшли як